Paloheinän ala-asteen koulu

Paloheinässä sijaitseva koulumme on alakoulu, jossa on vuosiluokat 1-6.
Paloheinän ala-asteen koulu
Kuva: Karo Pirkkalainen

Yhteystiedot

Ylipalontie 1, 00670 Helsinki Näytä esteettömyystiedot
suomi
PL 67301, 00099 Helsingin kaupunki

Koulumme panostaa perustietojen ja -taitojen oppimiseen sekä sosiaaliseen kasvuun turvallisessa ja viihtyisässä työympäristössä.
Paloheinän ala-asteen koulu sijaitsee aivan Paloheinän ulkoilualueen vieressä. Koulun yhteydessä toimii myös Leikkipuisto Soihtu.

 

Meidän koulu

Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.

Kaikilla vuosiluokilla opetetaan laaja-alaisten taitotavoitteiden mukaisesti sekä opiskellaan ainakin kaksi ilmiökokonaisuutta vuosittain. Opetus halutaan tuoda mahdollisimman lähelle koululaisten arkea.

Luokilla 1.–6. on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja, resurssiopettaja tai koulunkäyntiavustaja.

Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.

Kieliohjelma

 • 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti, ranska, ruotsi
 • 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): englanti, ranska, ruotsi
 • 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi

Esittelytilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille 21.11.

Tervetuloa Paloheinän ala-asteen koulun esittelytilaisuuteen tiistaina 21.11. klo 17.30 koulun ruokalaan.

Vanhempainillat: Koulun 22.8. ja Välineitä lastemme hyvinvointiin 24.10.

Koko koulun vanhempainillan 22.8.2023 esitys(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) .

Vanhempainyhdistys Pavy järjestää yhteistyössä koulun ja eri toimijoiden kanssa Paloheinän ala-asteen koululaisten vanhemmille suunnatun tilaisuuden, jossa tärkeää asiaa lasten hyvinvoinnista, kiusaamisesta, kodin roolista ja yhteistyön merkityksestä. 

Vanhempainilta pidetään tiistaina 24.10. klo 17.30 koululla. Pyrimme saamaan myös Teams-osallistumismahdollisuuden, mutta kannustamme kaikkia tulemaan paikan päälle tapaamaan muita vanhempia ja jakamaan ajatuksia.

Tilaisuuden puhujiksi ovat tähän mennessä varmistuneet rehtori Satu Arokarin lisäksi kuraattori Inka Hirvonen ja MLL:n kiusaamisen vastaisen työn erityisasiantuntija Virpi Pöyhönen.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi kuulemaan, keskustelemaan ja rakentamaan yhdessä turvallista arkea lapsillemme! 

Unicef-kävely 12.10.2023

Paloheinän ala-asteen koulu järjestää torstaina 12.10.2023 UNICEF-kävelyn. UNICEF-kävely on koulujen oma liikuntatempaus, jonka avulla oppilaat pääsevät vaikuttamaan lapsen oikeuksien toteutumiseen kehittyvissä maissa.

Kävelypäivänä kaikilla on koulua klo 8.15-12.00. Aloitamme yhteisellä tilaisuudella salissa ja sen jälkeen luokat siirtyvät opettajiensa johdolla kävelyreiteille.

Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta. 

Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.

Materiaalit huoltajille

Koko koulun vanhempainillan 22.8.2023 diaesitys(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tapahtumakalenteri lukuvuodelle 2023-24(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Välineitä lastemme hyvinvointiin - vanhempainilta 24.10.2023, MLL:n kiusaamisen vastaisen työn erityisasiantuntija Virpi Pöyhösen alustus(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) Huom! Katseltavissa 23.11.2023 saakka.

Wilma

Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.

Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.

Katso koulun lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

 

Henkilökuntamme yhteystiedot

Koulusihteeri Carita Roiha, carita.roiha(at)hel.fi
puh. 09 310 82439

Koulusihteeri on paikalla pääsääntöisesti koulupäivien aikana. Jos haluaa varmistaa sihteerin paikalla olon, voi käynnin sopia etukäteen. Koulusihteerille ilmoitetaan nimen, osoitteen, puhelinnumeron ja henkikirjoitustietojen muutoksista. Huoltajille on avattu Wilmaan lomake, jolla muutokset voi ilmoittaa myös itse. Kansliassa käsitellään koulun hallinnollisia asioita kuten oppilaisiin, henkilökuntaan ja koulun talouteen liittyviä asioita. Koulusihteeri hoitaa koulumatka ja -tapaturmiin liittyvät asiat. Hän hoitaa myös Wilma-tunnuksiin liittyvät asiat. Kansliasta saa myös tarvittaessa erilaisia lomakkeita. Koulusihteerin tavoittaa parhaiten sähköpostilla.

Rehtori Satu Arokari, satu.arokari(at)hel.fi
puh. 09 310 82440 / 040 336 2424

Apulaisrehtori Kaisu Mäkelä, kaisu.makela(at)edu.hel.fi
puh. 09 310 89332

Henkilöstötila
puh. 09 310 82442

Iltapäivätoiminta/ Peuhis
Ryhmän tiedot:
Niina/ Peuhis
045 650 6090

Kohdevastaava Kaja Vasiljev
puh. 044 4672547

Kouluravintola
puh. 09 310 82447

Luokanopettajat

1A Pauliina Isomäki
1B Päivi Bom-Rajala
1C Katri Tonttila 
2A Outi Lintumäki   
2B Tarja Roukkula 
2C  Päivi Pihlaja
2D Anne Lahtinen  

3A Antti Sneck
3B Virpi Markkula  
3C Kirsi Räisänen
4A Laura Mustonen 
4B Otso Miettinen
4C Tiina Ruuskanen
5A Kimmo Korpi
5B Hanna Taipale
5C Ville Lehtomäki   
6A Timo Kangas
6B Soili Valonen-Luntiala
6C  ​​​​​​Riikka Räsänen

Pienryhmät

1E Marika Bergman (puh. 040 724 3830)
1F Pia Taskinen (puh. 040 749 7659)

Aineenopettajat

Tea Alakoski, ruotsi, englanti
Tuula Rajavaara, ranska, englanti
Tomi Tuukkanen, englanti
Kristiina Parkkisenniemi, englanti, ruotsi, S2
Pirkko Kynäkoski, tekstiilityö
Ortodoksiuskonto, Timo Saavalainen

Laaja-alaiset erityisopettajat

Johanna Haanpuu, johanna.haanpuu(at)edu.hel.fi
puh. 09 310 80356
Kaisu Mäkelä, kaisu.makela(at)edu.hel.fi
puh. 09 3108 9332
Sanna Alppiranta-Nieminen, sanna.alppiranta-nieminen(at)edu.hel.fi

Resurssiopettajat

Anu Löyttyniemi
Tiina Salmi

 
Opettajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi[at]edu.hel.fi  

Koulunkäynnin ohjaajat

Katja Oksanen
Annamari Nora
Maarit Petäjäsaari

Pienryhmien erityiskoulunkäynnin ohjaajat

Elina Goran (puh. 040 758 6086, taksit)
Pirjo Nepali

Pienryhmien koulunkäynnin ohjaajat
Kirsi Hagman
Bekir Akbey
Nazika Ramadan
Raissa Tsehhovskaja

Psykologi ilm. myöhemmin

Kuraattori Inka Hirvonen, koululla ma,to ja pe, inka.hirvonen(at)hel.fi, 09 31071910

Terveydenhoitaja Anna-Mari Niemi, anna-mari.niemi(at)hel.fi
puh. 050 310 5588
Vastaanottoajat koulussa ma, ke, to ja joka toinen pe

Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset

Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.

Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.

Järjestämme  aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä 8.15–9.50. Toimintaa järjestetään sään salliessa ulkona. Voit kysyä lisätietoa koulun aamupäivätoiminnasta rehtorilta puhelimitse.

Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.

Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.

Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.

Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat palvelukartalta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Voit palvelukartalla syöttää kotiosoitteesi sille varattuun kenttään.

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta. 

Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.

Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen ajan.

Koulun kerhotoiminta lukuvuonna 2023-2024

Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).

Tulevan lukuvuoden kerhotoiminta päivitetään sivulle koulun alkaessa elokuussa 2023.

Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät 4.9.2023 alkaen

 

Maanantai   

 

Parkour (3.-6.lk) 

Aika: Maanantaisin klo 14.30-15.30 

Paikka: Liikuntasali 

Tunneilla opitaan valitun lajin perusliikkeitä ja tehdään siihen sopivia kehon hallintaa kehittäviä harjoituksia. Alku- ja loppuverryttelyiden yhteydessä lapset pääsevät tutustumaan myös muihin liikuntamuotoihin. Tavoitteenamme on, että lapset saavat mukavia liikuntakokemuksia ja tulevat kotiin hyvillä mielin harrastuksensa parista "pää märkänä ja posket punaisena". Tunnista ohjatun liikunnan osuus salissa on 45 minuuttia. Pukeutumiseen sekä välineiden korjaamiseen on varattu 15 minuuttia. 

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)linkki vie ulkoiseen palveluun)

Yhteystiedot: stadinpallo@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 

Järjestäjä: Stadin pallo / Harrastamisen Suomen malli 

 

Tiistai 

 

Oma Pelistudio - Ohjelmointi- ja pelisuunnitteluharrastus (3.-6.lk) 

Aika: Tiistaisin klo 14.15-16.56 

Paikka: Luokka 1016 

Oletko joskus halunnut tehdä oman pelin? Nyt se on mahdollista! School of Gamingin Oma Pelistudio -harrastuksessa voi ottaa roolin pelisuunnittelijana, ohjelmoijana tai vaikka tasodesignerina. Harrastuksessa voi kokeilla monia rooleja ja panostaa siihen, mikä tuntuu kaikista mukavimmalta. Tule mukaan perustamaan oma pelistudio! 

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)linkki vie ulkoiseen palveluun)

Lisätietoja: Yhteyshenkilöt löydät harrastuksen järjestäjän verkkosivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (linkki vie ulkoiseen palveluun)  

Järjestäjä: School of Gaming / Harrastamisen Suomen malli 

 

Torstai 

 

Kuvisharrastus  (3.-6.lk) 

Aika: Torstaisin klo 14.15-15.45 

Paikka: Luokka 1042 

Tervetuloa oppimaan kuvan tekoa! Harrastuksessa piirretään, maalataan ja tutustutaan erilaisiin kuvataiteen tekniikoihin. Joka kerta tehdään harjoituksia, jotka kehittävät silmän ja käden yhteistyötä ja teknisiä esitystaitoja, vapaata ilmaisua ja taiteellista intoa unohtamatta.   Harrastus sopii kaikentasoisille.   

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)(linkki vie ulkoiseen palveluun)

Yhteystiedot: Laura Aalto-Setälä, info@lasifaasi.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman),  puh. 045 6779171   

Järjestäjä: Studio Lasifaasi / Harrastamisen Suomen malli  

Koulumme johtokunta

Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman. 

Puheenjohtaja
Anu Heinaro (anu.heinaro(at)gmail.com)

Varapuheenjohtaja
Ville Voipio (ville.voipio(at)iki.fi)

Jäsenet
Anu Makkonen
Janne Selin
Kaarlo Virtanen
Pauliina Luoto

Opettajajäsenet
Antti Sneck ( antti.sneck(at)edu.hel.fi)  
Soili Valonen-Luntiala (soili.valonen-luntiala(at)edu.hel.fi)  

Muu henkilökunta  
Carita Roiha (carita.roiha(at)hel.fi)

Koulumme sosiaalisessa mediassa

Kerromme koulun arjesta myös Facebookissa, otathan meidät seurantaan.

Paloheinän ala-asteen koulu Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Apulaisrehtori
Kaisu Mäkelä
+358 9 310 89332
kaisu.makela@edu.hel.fi

Koulusihteeri
Carita Roiha
+358 9 310 82439
carita.roiha@hel.fi

Rehtori
Satu Arokari
+358 9 310 82440
satu.arokari@hel.fi

Tarjolla sali

Sijainti

Ylipalontie 1, 00670 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

 • 2 esteetöntä autopaikkaa sijaitsee ulkona yli 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on vähintään 3,6 m.
 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
 • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin ovet ovat vaikeasti havaittavat. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Sisätilat

 • Toimipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
 • Tilan keskeisillä kulkureiteillä on vähintään 4 kääntyvää porrasaskelmaa, jossa on käsijohteet toisella puolella.
 • Sisätilojen ovet eivät erotu selkeästi seinästä.
 • Toimipisteessä on esteetön wc.