Pontonbron från Havshamnen till Ugnsholmen läggs på plats på onsdag

Pontonbron för fotgängare från Brunnsparken till Ugnsholmen läggs på plats onsdagen den 15 november 2023. Pontonbron kan användas av fotgängare fram till den 14 april 2024 om vädret tillåter.
Pontonbron  till Ugnsholmen  kan användas av fotgängare f.o.m  den 15 november fram till den 14 april. Bild: Helsingin kaupunki
Pontonbron till Ugnsholmen kan användas av fotgängare f.o.m den 15 november fram till den 14 april. Bild: Helsingin kaupunki

Fotgängare får snart direkt tillgång till Ugnsholmen framför Brunnsparken igen, då den traditionella pontonbron från Havshamnsstranden till Norra Ugnsholmen läggs på plats. Gångbron gör det möjligt för fotgängare att använda Ugnsholmen för rekreation på vintern. Samtidigt spärrar bron båtleden mellan holmen och stranden.

Ugnsholmen utanför Brunnsparken har en areal på cirka tre hektar och består av en sydlig och en nordlig holme som länkats samman. Det finns också en gångbro från Ugnsholmen till den intilliggande Skifferholmen, vilket utvidgar de populära rekreationsområdena Brunnsparken, Eira stranden och Havshamnen året runt.

På holmen finns även restaurangen Uunisaari.