Ylioppilasjuhla Finlandia-talossa lauantaina 29.8.2020 klo 13.15

Kuvataidelukion kevään 2020 ylioppilaiden yhteisöllistä ylioppilasjuhlaa vietetään Finlandia-talossa lauantaina 29.8. klo 13.15 osoitteessa Mannerheimintie 13e. Sisään Finlandia-taloon tullaan M4-sisäänkäynnistä. Vieraiksi jokainen ylioppilas voi kutsua max. 3 vierasta. Juhla alkaa klo 13.15 ja päättyy noin klo 14.45.

Ohjeita vieraille

Tulkaa sisään M4-ovesta. Narikka ei ole käytössä, joten ulkovaatteet otetaan mukaan saliin. Siirtykää ystävällisesti heti portaita ylös joko saliin tai parvelle. Katsomossa istutaan harvennetuin välein joka 3. paikalle. Saman ylioppilaan läheiset voivat istua myös vierekkäin. Talon henkilökunta opastaa ja huolehtii turvaväleistä.

Ohjeita ylioppilaille

Ota mukaan ylioppilaslakki. Todistuksia ei tuoda. Tule sisään Finlaindia-talon M4-ovesta. Se on Mannerheimintien puolella. Ole paikalla klo 12.30, älä tule aiemmin, sillä Sibelius-lukion juhlaväki poistuu rakennuksesta klo 12 jälkeen, ja pyrimme välttämään kohtaamista. Narikka ei ole käytössä. Siirry heti portaita ylös ja mene niiden yläpäässä oikealla olevaan tilaan. Siellä muodostetaan sisääntulojono RO-ryhmittäin aakkosissa. Etsi oma RO, joka järjestää jonon. Muista turvavälit. Katso tästä ohjevideo

Juhla alkaa salissa klo 13.15 ja päättyy noin klo 14.45. Ylioppilaat siirtyvät saliin jonossa rehtorin johdolla ovesta B, ja menevät lavalle. Ylioppilas, katso  tästä ohjevideo.  Lavalle tultuasi jää seisomaan oman paikkasi kohdalle. Kun rehtori nyökkää, kaikki istuvat. Rehtori lukee ylioppilaiden nimet. Kun kuulet omasi, ota lakkisi ja mene RO:n luo. Hän ojentaa sinulle ruusun, muttei kättele. Käänny yleisöön päin ja tervehdi esim. niiaamalla tai kumartamalla. Nauti aplodeista ja muista hymyillä! Siirry takaisin paikallesi. 

Juhlassa ei lauleta yhteislauluja, vaan ne kuunnellaan.

Juhlan jälkeen
Ylioppilaiden ryhmäkuva otetaan lavalla heti juhlan päätyttyä. Ylioppilaat ottavat onnittelut vastaan ulkona.

Ylioppilasjuhlan 2020 käsiohjelma

Ylioppilasjuhlaa voi seurata myös suorana striimattuna. Juhlasta ei tehdä tallennetta.