Uusix-verstaat, Suvilahti

Uusix-verstaan toiminta on tarkoitettu työttömille helsinkiläisille. Lisäksi verstaalla työskentelee työharjoittelijoita ja tukityöllistettyjä.

Me järjestämme työtoimintaa Helsingissä pitkään työttömänä olleille ihmisille, jotta he voivat kehittää työelämävalmiuksiaan ja ammattitaitoaan. Kuntoutujien lisäksi verstailla on vammaisten työtoiminnan, työkokeilun sekä palkkatuen palveluja.

Toimintamme tavoitteena on tukea työelämävalmiuksiasi, elämänhallintaasi ja ammattitaitoasi sekä parantaa mahdollisuuksiasi työllistyä avoimille työmarkkinoille.

Meillä on kolme työyksikköä: Uusix Kyläsaari, Kyläsaaren työtoiminnan digi- ja etäpalvelut sekä Uusix Suvilahti. Jokaisessa yksikössä on noin 20 osastoa, joilla voit oppia uusia taitoja.

Voit osallistua työtoimintaan ilman aiempaa työkokemusta, koska jokainen tekee töitä oman osaamisensa mukaan. Meillä on noin 400-500 ihmistä työskentelemässä kuntouttavassa työtoiminnassa ja noin 100 henkilökunnan jäsentä.

Voit saada osaamistodistuksen, kun olet oppinut uusia taitoja ja kehittynyt verstaillamme. Sitä voit hyödyntää esimerkiksi koulutus- tai työpaikan hakemisessa.

Me järjestämme myös erilaisia koulutuksia, tapahtumia ja retkiä, joissa voit tutustua uusiin asioihin ja paikkoihin.

Suvilahden yhteystiedot: Yhteydenotot p. 09 310 32587 Sähköposti: palvelupiste.uusix@hel.fi

Aukioloajat: Työtoiminta avoinna ma-pe klo 8-16 Palvelupiste (maksusitoumustekstiilien nouto) ma-pe klo 11-15 Toimisto avoinna klo 8-16, p. 09 3108 9513

Yhteystiedot

Suvilahdenkatu 10 A, 00500 Helsinki Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 8641, 00099 Helsingin kaupunki

Voit hakeutua kuntouttavaan työtoimintaan Helsingin kaupungin työllisyyspalveluiden tai oman sosiaalityöntekijän kautta. 

Kuntoutusohjaajamme auttaa sinua esimerkiksi asioimaan Kelan, työllisyyspalvelujen ja muiden sosiaalipalveluiden kanssa.

Kuntoutusohjaajan yhteystiedot: p. 09 3103 2523(Linkki aloittaa puhelun)

Osallisuusvalmentajamme tukee sinua, kun kuntouttava työtoiminta on päättymässä eikä jatkopolku ole vielä selvillä. Saat apua myös kuntouttavan työtoiminnan aikana mielekkään tekemisen löytämiseksi. Osallisuusvalmentajan kanssa voitte esimerkiksi pohtia ja kokeilla yhdessä uutta harrastusta tai muuta toimintaa. 

Työvalmentajamme kanssa pääset suunnittelemaan työ- tai opiskelutavoitteitasi. Hän auttaa sinua tunnistamaan omia vahvuuksiasi ja asettamaan sopivia tavoitteita. 

Liikuntavastaavamme järjestää työtoiminnan aikana monipuolista liikuntaa. 

Päihdetyön ohjaajamme auttaa sinua arkielämän ongelmatilanteissa. 

Erilaisilla kursseilla voit opiskella muun muassa it-taitoja.

Maahanmuuttajilla on mahdollisuus osallistua työelämän suomen kielen opiskeluun alkeis- tai jatkokurssilla. 

Kutomopajalla teemme kangaspuilla upeita, täysin kierrätysmateriaaleista valmistettuja räsymattoja.  

Muusix-pajalla valmistamme lounasruokia ja kahvilatuotteita. Meillä voit suorittaa myös hygieniapassin, mistä on apua työelämään siirtymisessä.  

Painopajalla muun muassa painamme kierrätyskankaita silkkipainotekniikalla sekä värjäämme Kutomo-pajan matonkuteita.  

Pakkaus & Postituspajalla viimeistelemme ja pakkaamme ompelimojen valmistamia tuotteita. Meillä hoidetaan myös Helsingin kaupungin joukkopostituksia.  

Puhtauspalvelupajalla siivoamme työpajoja. Puhtauspalveluista on hyvät mahdollisuudet siirtyä työelämään.  

Ompelimossa valmistamme Uusix-tuotteita ja tilaustuotteita Helsingin kaupungille ja yksityisasiakkaille. Sisustusompelimossamme teemme sisustustuotteita Uusix-kauppaan ja erilaisiin Pop up -tapatumiin. Käytämme tuotannossa kierrätys- ja lahjoitusmateriaaleja, kuten purjeita, mainosvinyyleitä, turvavöitä ja tekstiiliteollisuuden ylijäämätuotteita. 

Sijainti

Suvilahdenkatu 10 A, 00500 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)