Uusix-verstaat, Kyläsaari

Uusix-verstaan toiminta on tarkoitettu työttömille helsinkiläisille. Lisäksi verstaalla työskentelee työharjoittelijoita ja tukityöllistettyjä.

Me järjestämme työtoimintaa Helsingissä pitkään työttömänä olleille ihmisille, jotta he voivat kehittää työelämävalmiuksiaan ja ammattitaitoaan. Kuntoutujien lisäksi verstailla on vammaisten työtoiminnan, työkokeilun sekä palkkatuen palveluja.

Toimintamme tavoitteena on tukea työelämävalmiuksiasi, elämänhallintaasi ja ammattitaitoasi sekä parantaa mahdollisuuksiasi työllistyä avoimille työmarkkinoille.

Meillä on kolme työyksikköä: Uusix Kyläsaari, Kyläsaaren työtoiminnan digi- ja etäpalvelut sekä Uusix Suvilahti. Jokaisessa yksikössä on noin 20 osastoa, joilla voit oppia uusia taitoja.

Voit osallistua työtoimintaan ilman aiempaa työkokemusta, koska jokainen tekee töitä oman osaamisensa mukaan. Meillä on noin 400-500 ihmistä työskentelemässä kuntouttavassa työtoiminnassa ja noin 100 henkilökunnan jäsentä.

Voit saada osaamistodistuksen, kun olet oppinut uusia taitoja ja kehittynyt verstaillamme. Sitä voit hyödyntää esimerkiksi koulutus- tai työpaikan hakemisessa.

Me järjestämme myös erilaisia koulutuksia, tapahtumia ja retkiä, joissa voit tutustua uusiin asioihin ja paikkoihin.

Kyläsaaren yhteystiedot: Yhteydenotot p. 09 3108 9501 Sähköposti: palvelupiste.uusix@hel.fi

Aukioloajat: Työtoiminta avoinna ma-pe klo 8-16 Myyntipisteet (pc-shop, fillarikauppa, rakennusosien kierrätys ja kierrätystuotemyymälä) avoinna ma-pe klo 9-15.45 Toimisto avoinna klo 8-16

Yhteystiedot

Kyläsaarenkatu 8, 00580 Helsinki Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 8644, 00099 Helsingin kaupunki

Voit hakeutua kuntouttavaan työtoimintaan Helsingin kaupungin työllisyyspalveluiden tai oman sosiaalityöntekijän kautta. 

Kuntoutusohjaajamme auttaa sinua esimerkiksi asioimaan Kelan, työllisyyspalvelujen ja muiden sosiaalipalveluiden kanssa.

Kuntoutusohjaajan yhteystiedot: p. 09 3104 4001(Linkki aloittaa puhelun)

Osallisuusvalmentajamme tukee sinua, kun kuntouttava työtoiminta on päättymässä eikä jatkopolku ole vielä selvillä. Saat apua myös kuntouttavan työtoiminnan aikana mielekkään tekemisen löytämiseksi. Osallisuusvalmentajan kanssa voitte esimerkiksi pohtia ja kokeilla yhdessä uutta harrastusta tai muuta toimintaa. 

Työvalmentajamme kanssa pääset suunnittelemaan työ- tai opiskelutavoitteitasi. Hän auttaa sinua tunnistamaan omia vahvuuksiasi ja asettamaan sopivia tavoitteita. 

Liikuntavastaavamme järjestää työtoiminnan aikana monipuolista liikuntaa. 

Päihdetyön ohjaajamme auttaa sinua arkielämän ongelmatilanteissa. 

Erilaisilla kursseilla voit opiskella muun muassa it-taitoja.

Maahanmuuttajilla on mahdollisuus osallistua työelämän suomen kielen opiskeluun alkeis- tai jatkokurssilla. 

Fillaripajalla korjaamme polkupyöriä ja puramme niitä varaosiksi. Meillä on myös fillarikauppa, jossa myymme kunnostettuja polkupyöriä ja niiden varaosia.   

Keramiikkapajalla valmistamme myyntiin pääasiassa mukeja ja muita käyttöesineitä sekä teemme tilaustuotteita. Kaksi kertaa vuodessa on omien töiden viikko, jolloin jokainen saa suunnitella ja toteuttaa omia ideoitaan.  

Korupajalla tutustumme perinteisiin kultasepäntyön menetelmiin ja sovellamme niitä uniikkikorujen ja piensarjojen valmistuksessa. Valmistamme koruja kierrätysmateriaaleista. 

Kädentaitopajalla neulomme, virkkaamme ja teemme kirjontatöitä. Meillä pärjää myös fyysisten rajoitteiden kanssa. 

Metallipajalla hyödynnämme fillaripajan ylijäämämateriaaleja, joista suunnittelemme ja valmistamme uniikkeja designtuotteita myytäväksi erilaisiin tapahtumiin ja yhteiseen Uusix-kauppaan. Pääset osallistumaan myös tuotesuunnittelutyöpajoihin.  

Puu & Pintapajalla tutustumme puuntyöstöön ja pintakäsittelyyn. Meillä voit tehdä puutuotteen alusta lopputuotteeksi asti tai keskittyä vain pintakäsittelyn harjoitteluun. Sinun ei tarvitse olla kokemusta puutöistä, innostunut asenne uuden oppimiseen riittää.  

Puhtauspalvelupajalla siivoamme työpajoja. Puhtauspalveluista on hyvät mahdollisuudet siirtyä työelämään.  

Myyntipajalla valmistelemme Uusix-tuotteet myyntikuntoon. Hinnoittelemme, varastoimme, pakkaamme ja laitamme tuotteita esille. Meillä voit harjoitella myös asiakaspalvelua ja kassatyötä. Opettelemme myös markkinointia.  

Rakennus & Huoltopajan tehtäviin kuuluu rakentaminen, maalaaminen, korjaustyöt ja kiinteistönhuolto. Paja sijaitsee Kyläsaaressa, mutta työskentelemme myös Suvilahdessa.   

Kierrätys & kuljetuspajalla huolehdimme kierrätyspihasta. Jos sinulla on B-luokan ajokortti, voit päästä ajamaan myös kuljetusautoa.  

Muusix-pajalla valmistamme lounasruokia ja kahvilatuotteita. Meillä voit suorittaa myös hygieniapassin, mistä on apua työelämään siirtymisessä.  

Virtuaaliverstas on mahdollisuus sinulle, joka haluat osallistua työtoimintaan etänä.   

PC-kierrätyspajalla kunnostamme tai puramme osiin Helsingin kaupungin käytöstä poistettuja tietokoneita ja muita laitteita.  

Tietotekniikkapajalla voit joko opiskella it-taitoja tai harjoittaa vahvaa it-osaamistasi.  

Viestintäpajassa on tarjolla monenlaisia sisäisen ja ulkoisen viestinnän tehtäviä. Meillä pääsee kirjoittamaan juttuja sekä harjoittelemaan taitotöitä, graafista suunnittelua ja valokuvaamista. 

Sijainti

Kyläsaarenkatu 8, 00580 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)