Pakilan työkeskus

Pakilan työkeskus tarjoaa kuntouttavaa työtoimintaa työttömille ja vaikeasti työllistyville helsinkiläisille.

Toimintamme tavoitteena on kehittää työelämävalmiuksiasi, elämänhallintasi ja ammattitaitoasi sekä parantaa mahdollisuuksiasi työllistyä avoimille työmarkkinoille.

Pääset opettelemaan uusia työtaitoja ja työelämän pelisääntöjä kuudella osastolla, jotka ovat puutyöt, metallityöt, maalaamo, verhoomo, logistiikkapalvelut sekä ruoka- ja toimitilapalvelut.

Räätälöimme työtoiminnan tehtävät kykyjesi ja osaamisesi mukaan. Et tarvitse aiempaa työkokemusta.

Pakilan työkeskuksen osastoilla on yhteensä reilut 320 paikkaa. Henkilökuntaa on noin 60.

Yhteystiedot:
p. 09 310 69746

Yhteystiedot

Jakokunnantie 26-28, 00660 Helsinki Näytä sijainti palvelukartalla

Voimassa toistaiseksi:
- ma-pe 8.00-15.45
- la-su - Suljettu

suomi
PL 8642, 00099 Helsingin kaupunki

Voit hakeutua kuntouttavaan työtoimintaan Helsingin kaupungin työllisyyspalveluiden tai oman sosiaalityöntekijän kautta. 

Kuntoutusohjaajamme auttaa sinua esimerkiksi asioimaan Kelan, työllisyyspalvelujen ja muiden sosiaalipalveluiden kanssa.

Kuntoutusohjaajan yhteystiedot: p. 09 3106 9743(Linkki aloittaa puhelun)

Osallisuusvalmentajamme tukee sinua, kun kuntouttava työtoiminta on päättymässä eikä jatkopolku ole vielä selvillä. Saat apua myös kuntouttavan työtoiminnan aikana mielekkään tekemisen löytämiseksi. Osallisuusvalmentajan kanssa voitte esimerkiksi pohtia ja kokeilla yhdessä uutta harrastusta tai muuta toimintaa. 

Työvalmentajamme kanssa pääset suunnittelemaan työ- tai opiskelutavoitteitasi. Hän auttaa sinua tunnistamaan omia vahvuuksiasi ja asettamaan sopivia tavoitteita. 

Erilaisilla kursseilla voit opiskella muun muassa työllistymistä tukevia digitaitoja tai työelämän suomea. 

Virtuaaliverstas tarjoaa sinulle mahdollisuuden osallistua työtoimintaan sovitusti myös etänä. 

Muita tukipalveluja työtoiminnan rinnalla ovat esimerkiksi liikuntaryhmät ja kulttuuriretket. 

Pakilan työkeskus on erikoistunut kalusteisiin ja tarjoaa monipuolisia palveluja, kuten kierrätystä, kunnostusta, entisöintiä ja mittatilaustyönä valmistettuja kalusteita kaupungin yksiköille. Lisäksi työkeskus vastaa kaupungin käytöstä poistettujen kalusteiden myymisestä. 

Työkeskus ottaa myös ajoittain vastaan yksityishenkilöiden kalusteiden kunnostamistöitä.

Lisäksi työkeskus valmistaa kodin pientarvikkeita kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista ja tuottaa polttoaineena käytettäviä brikettejä puutöiden sivutuotteena.

Logistiikkapalveluissa huolehdimme muun muassa kalusteiden kierrätyksestä, kuljetuksista, varastoinnista, jakelusta ja myynnistä. Pääset kokoamaan ja pesemään kalusteita sekä auttamaan kuljetuksissa. Logistiikkapalveluissa on oma pesula ja myymälä. 

Puutöissä valmistamme Pakila-huonekalusarjaa ja kunnostamme huonekaluja. Pääset tutustumaan yleisimpiin puualan käsi- ja konetyöstövälineisiin kuten CNC-koneistukseen. 

Maalaamossa pintakäsittelemme uusia ja vanhoja kalusteita. Pääset kokeilemaan myös ruiskumaalausta ja perinteisiä käsittelymenetelmiä. 

Verhoomossa verhoilemme huonekaluja sekä Pakilassa valmistettuja arkkuja ja uurnia. Pääset tutustumaan erilaisiin verhoilutekniikoihin ja harjoittelemaan ompelemista. 

Metallitöissä kunnostamme kaupungin ulkoleikkivälineitä. Lisäksi puramme kaupungilta poistoon tulleet kalusteet kierrätykseen, huollamme koneita ja teemme muita metallitöitä. 

Ruoka- ja toimitilapalveluihimme kuuluu hävikkiruokala Hyvikki, jossa valmistamme aamiaista, lounasta ja leipomuksia hävikkiä hyödyntäen. Huolehdimme ruokalassa asiakaspalvelusta ja astiahuollosta. Toimitilapalveluissa vastaamme talon siivouksesta, pyykeistä ja vahtimestaripalveluista. 

Sijainti

Jakokunnantie 26-28, 00660 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tämän sivun löydät myös osoitteella hel.fi/pakilan-tyokeskus.