Avotyötoiminta

Avotyötoiminta on kuntouttavaa työtoimintaa työttömille ja osatyökykyisille helsinkiläisille.

Avotyötoiminta on tarkoitettu pitkäaikaistyöttömille ja osatyökykyisille helsinkiläisille.

Avotyötoiminta on kuntouttavaa työtoimintaa, joka tapahtuu julkisen sektorin työpaikoilla, kuten kaupungin puistoissa tai kiinteistöhuollossa.

Meillä voit kokeilla erilaisia työtehtäviä ja sinulle tarjotaan työvalmennusta ja tukea. Tavoitteenamme on tukea ja rohkaista sinua sekä kartoittaa mahdollisuuksiasi. Voit saada kipinän uuden opiskeluun tai sillan takaisin työelämään.

Avustavia tehtäviä on tarjolla muun muassa kotihoidossa, kahvilatyössä, puhtaanapidon tehtävissä sekä teknisen alan rakennus- ja kiinteistönhuollossa sekä puistoissa. Työtoimintapaikkoja on ympäri Helsinkiä. Myös etätyötoiminta on mahdollista.

Räätälöimme työtoimintajaksot omien tarpeidesi ja toimintakykysi mukaisesti. Meillä työskennellään tyypillisesti 2-4 päivänä viikossa, 4-6 tuntia päivässä.

Avotyötoiminnasta ei makseta palkkaa, mutta voit hakea Kelalta avotyötoimintapäivistä kulukorvausta. Työskentely ei vaikuta työttömyyskorvaukseen tai toimeentulotukeen.

Avotyötoimintaan pääset, vaikka sinulla ei olisi aiempaa työkokemusta tai koulutusta. Voit kartuttaa taitojasi työtoiminnan aikana aidoissa työtehtävissä ja työympäristössä.

Saat osallistumisestasi todistuksen, josta voi olla hyötyä hakiessasi työ- tai opiskelupaikkaa.

Pääset mukaan avotyötoimintaan esimerkiksi alueellisen aikuisten ja nuorten sosiaalityön, lastensuojelun jälkihuollon, psykiatria- ja päihdepalveluiden sosiaalityön sekä Helsingin työllisyyspalveluiden kautta. Jos sinulla on omatyöntekijä, kerro hänelle kiinnostuksestasi avotyötoimintaan. Hän ohjaa sinut eteenpäin.

Tämän sivun löydät myös osoitteella hel.fi/avotyotoiminta.

Palvelupisteet

Avotyötoiminnan toimipiste

Osoite: Hopeatie 6, 5. krs, 00440 Helsinki