Työkykyselvitys

Työkykyselvityksessä selvitämme ja arvioimme työ- ja toimintakykyäsi sekä mahdollisuuksiasi saada esimerkiksi kuntoutusta tai eläkettä.

Työkykyselvitys on tarkoitettu 18-63-vuotiaille helsinkiläisille pienituloisille pitkäaikaistyöttömille, joiden terveydentila estää työhön tai koulutukseen osallistumisen. Työkykyselvityksessä selvitämme ja arvioimme lähetteen saatuamme työ- ja toimintakykyäsi.

Työkykyselvityksessä tukenasi on sosiaalityöntekijöitä ja työkykykoordinaattoreita. Työkykyselvitykseen sisältyy myös työkyvyn arviointeja, jotka puolestaan tekevät erikoislääkärit ja neuropsykologit.

Palvelu on maksutonta.

Yhteystiedot:

Johtava sosiaalityöntekijä Auri Lyly-Falk p. 09 3104 2286

Sosiaalityöntekijät:

Annika Jäntti p.310 42228

Terhi Järvinen p.09 310 42229

Outi Keikkonen p.09 310 42285

Ritva-Liisa Kovanen p.09 310 42289

Kaisu Lahtinen p.09 310 42287

Riikka Penttilä p.09 310 42269

Lue lisää työkykyselvityksestä

Se tarkoitta, että asiantuntijamme selvittävät työ- ja toimintakykyäsi yhdessä kanssasi. Sosiaalityöntekijä toimii vastuutyöntekijänäsi ja vastaa arviointiprosessista sekä ohjaa sinut mahdollisiin tutkimuksiin. Työkyvyn arviointeja tekevät erikoislääkärit ja neuropsykologit. Tutkimusten perusteella lääkäri tekee B-lausunnon, jossa arvioidaan työ- ja toimintakykyäsi sekä kuntoutusmahdollisuuksiasi.  

Lausunnon sisällöstä riippuen voit hakea esimerkiksi sairauspäivärahaa, työkyvyttömyyseläkettä tai kuntoutusta. 

Palvelu on tarkoitettu 18–63-vuotiaille helsinkiläisille pienituloisille pitkäaikaistyöttömille, joiden terveydentila estää työhön tai koulutukseen osallistumisen. 

Tarvitset työkykyselvitykseen päästäksesi sosiaalihuollon ammattilaisen tekemän lähetteen, jonka tekee sosiaalitoimen työntekijä yhdessä kanssasi.  

Voit päästä työkykyselvitykseen, kun 

  • olet helsinkiläinen 18–63-vuotias työtön työnhakija 
  • olet saanut lähetteen työllisyyspalveluista tai kaipaat apua työllistymiseen

Keskustele tilanteestasi ensin oman vastuuasiantuntijasi, sosiaalityöntekijäsi tai sosiaaliohjaajasi kanssa. Hän ohjaa sinut tarvittaessa työkykyselvitykseen erillisellä lähetteellä, jonka mukaan liitetään suostumuksesi tietojen antamiseen. Lähetteen voi tehdä myös Rikosseuraamuslaitoksen työntekijä. 

Palvelupaikat

Töölön virastotalo, työkykyselvitys

Osoite: Mechelininkatu 46 A, 4.kerros, 00250 Helsinki

Tämän sivun löydät myös osoitteella hel.fi/työkykyselvitys.