Malminkartano

Tällä sivulla

Malminkartano alueena

Malminkartano on yhdessä Kannelmäen kanssa yksi kolmesta kaupunkiuudistusalueesta. Kaupunkiuudistus tarkoittaa Malminkartanon pitkäjänteistä kehittämistä muun muassa täydennysrakentamisen ja palveluiden kehittämisen kautta, mutta myös lyhyen aikajänteen pienempiä toimenpiteitä kaupunkiympäristön kohentamiseksi esimerkiksi asemanseudulla ja muilla julkisilla paikoilla.

Malminkartanosta löytyy koteja kerros- ja pientaloista. Merkittävä osa asunnoista on rakennettu 1980-luvulla, mutta asuntorakentaminen on jatkunut seuraavien vuosikymmenten läpi aina tähän päivään asti. 
Malminkartanossa on erityisen hienot ulkoilu- ja kuntoilumahdollisuudet. Alueelta löytyy kauniita ulkoilureittejä Mätäjoen varresta, ja Malminkartanonhuipun kuntoportaat tuovat kävijöitä kauempaakin. Kuntoportaat on uusittu kokonaan vuonna 2021.   

Malminkartanoon Pihkatielle, entiselle AEL:n koulutuskeskuksen alueelle, on kaavoitettu uutta asumista 1 300 asukkaalle. Alueelle on suunniteltu monipuolinen asuinalue, jonka läpi mutkittelee hulevesipuro. Suunnitelman mukaan alueelle tulisi myös uusi puisto, joka yhdistää Pihkapuiston ja Malminkartanonhuipun viherkäytäväksi. Alueelle on tutkittu alueellisen energiantuotantokeskuksen sijoittamista toiseen pysäköintilaitokseen. 
Malminkartanonhuipun kaavoittaminen on käynnissä. Tavoitteena on mahdollistaa alueen monipuolinen virkistyskäyttö.
Malminkartanon keskiosaan tutkitaan uusia maankäytön mahdollisuuksia suunnittelukilpailun kautta. Kilpailun tavoitteena on löytää ratkaisu, jossa voidaan parhaalla mahdollisella tavalla sovittaa yhteen uutta rakentamista ja luonto.
Malminkartanontien länsipäähän suunnitellaan asuntorakentamista toteutettavaksi Kehittyvä kerrostalo -ohjelman kautta.
 

Kuva: Milla Palkoaho

Kaavat ja suunnitelmat

Asemakaavoissa määritetään alueen maankäyttö, minne rakennamme esimerkiksi asuntoja, toimistoja ja puistoja tai missä kulkevat kadut ja muut väylät.

Malminkartanon suunnitelmat karttaupotuksena - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Liikenneyhteydet

Malminkartano sijaitsee erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien päässä. Malminkartanon juna-asemalta pääsee kehärataa pitkin junalla lentoasemalle sekä keskustaan. 
 

Kuva: Paavo Jantunen

Palvelut

Malminkartanosta löytyvät kaikki tarpeelliset lähipalvelut: päiväkodit, koulut, lähikaupat, terveyskeskus, kirjasto ja nuorisotalo. Lähimmät kauppakeskukset löytyvät naapureista Kannelmäestä ja Myyrmäestä. 
Malminkartanossa on hienot liikunta- ja viherpalvelut: lähi- ja leikkipuistot, Mätäjoenvarren ja läntisen vihersormen ulkoilumaastot sekä Malminkartanonhuippu. Pallokentät ja jäähalli sekä Myyrmäen ja Lassilan urheilupuistot löytyvät myös läheltä.

Malminkartanon palvelut kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Uutiset

Yhteystiedot

Nimi
Outi Rissanen

Titteli
Projekti-insinööri
Kuvaus
Malminkartanon aluerakentaminen.

Nimi
Max Takala

Titteli
projektinjohtaja
Kuvaus
Poissa: 30.1.2024-31.8.2024

Tämän sivun löydät myös osoitteella hel.fi/uuttahelsinkia/malminkartano.