Tuure Tuonosen stipendinäyttely Aula-galleriassa on oodi analogiselle valokuvalle

Tämä näyttely on rakkauskirje niin Kuusiluodolle, valokuvaamiselle kuin vedostamiselle.
Kooste näyttelyn vedoksista Kuva: Tuure Tuononen
Kooste näyttelyn vedoksista Kuva: Tuure Tuononen

Tuure Tuononen lainasi jo ensimmäisenä lukiovuotenaan kotilukemiseksi valokuvaluokan kirjastosta Ansel Adamsin perusteelliset teokset mustavalkoisen filmikuvan tekemisestä. Siitä lähtien Tuure on ollut tuttu näky pimiön käytävillä. Hänen syvällisestä osaamisestaan analogisen valokuvan alalta ovat saneet osansa myös Tuuren vetämän kamerakerhon jäsenet sekä valokuvauksen peruskurssilaiset, joille Tuure on avuliaasti jakanut vinkkejään filmien ja kuvien valmistuksesta. 

Tuure on kolmas näyttelystipendin saaja koulussamme. Tämä stipendi annetaan opiskelijalle, jolla on meneillään selkeä, itseohjautuva taiteellinen työskentelyprosessi ja joka on kykeneväinen rakentamaan sen pohjalta näyttelykokonaisuuden. Opiskelija saa koululta apua näyttelyn kokoamisen suunnittelussa ja rakentamisessa sekä koulun Aula-gallerian käyttöönsä. 

 

Tiistaina 14.11.2023 avautuvaa näyttelyä Tuure kuvailee itse näin: 

Tämä näyttely on rakkauskirje niin Kuusiluodolle, valokuvaamiselle kuin vedostamiselle. Kuusiluoto on Lammassaaren luonnonsuojelualueella sijaitseva saari, jota koristaa sen luonto, idylliset kalastajatorpat ja tietysti sen lampaat. Se on luonnonmukainen keidas keskellä Helsinkiä, mutta siellä ollessa siintää horisontissa kuitenkin aina suurkaupungin elämä. Kuusiluodon rakennuksia ja lampaita hoitaa Vanhankaupungin kulttuuri-ekologinen klubi ry, joka vuosittain päästää ryhmän torkkeleita yöpymään saarella valokuvaamisen parissa. Suurin osa näyttelyn kuvista on tältä reissulta. 

Näyttelyn avajaiset Tuuren lähipiirille tiistaina klo 16.30 sekä koulun väelle joustolla keskiviikkona 15.11. Klo 12.30. 

Tervetuloa!