Suoraan sisältöön
Siveltimiä ja värejä

Torkkeliin opiskelemaan

Hae meille

Haluatko opiskella lukiossa, jonka erityistehtävänä on lukiosivistyksen ohella tarjota monipuolista kuvataiteen ja visuaalisen kulttuurin opetusta?

Hakuopas 2018 löytyy tietoa pääsykokeesta ja kouluun hakemisesta. Uusi hakuopas vuodelle 2018 julkaistaan lokakuussa 2018.

Syksystä 2016 alkaen Helsingin kuvataidelukiossa on vain kuvataiteen linja, mutta sen sisällä neljä erilaista suuntautumisvaihtoehtoa eli polkua.

Kuvataidepolku sisältää piirustusta, maalausta, taidegrafiikkaa ja kuvanveistoa.

Visuaalisen median polulla opiskellaan elokuvaa, valokuvaa sekä kuvankäsittelyä ja taittoa.

Muotoilu ja arkkitehtuuripolulla on tarjolla kursseja paitsi muotoilusta ja arkkitehtuurista, myös tekstiilitaiteesta ja keramiikasta.

Multimediapolulla tehdään interaktiivisia sovelluksia sekä opiskellaan peli- ja web-suunnittelua.

Kuvataidelukioon sisäänpääsyyn vaikuttavat peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo ja pääsykokeiden taidepisteet. Jos em. keskiarvo on noin 8, tarvitsee taidepisteitä 5-7,5 päästäkseen kuvataidelukioon opiskelijaksi. Opiskelijoita tulee 7-10 keskiarvolla. Pääasiassa opiskelijoiden keskiarvot ovat 8-9,5 välillä.  Tulopisteet 2015

Paras keino tutustua Kuvataidelukioon eli Torkkeliin on tulla paikan päälle! Tule hakuinfoon ja avoimiin oviin.

Avoimien ovien päivä järjestetään  lauantaina 20.1.2018 kello 10-14.

Avointen ovien päivänä voi tutustua koulun toimintaan, opetukseen ja tehdä hyviä hankintoja opiskelijoiden myyntinäyttelyssä. Lisäksi päivän aikana järjestetään hakuinfoja.

Ennen kevään 2018 yhteishakua järjestetään lisäksi kolme hakuinfoa

Marraskuussa tiistaina 14.11.2017 klo 12.30

Joulukuussa keskiviikkona 13.12.2017 klo 12.30

Helmikuussa tiistaina 27.2.2018 klo 18.00

Tervetuloa Torkkeliin!

 

Haku keväällä 2018 yhteishaun kautta

Kuvataidelukioon haetaan kevään 2018 yhteishaussa. Täytä sähköinen yhteishakulomake.

Kaikki pyrkijät osallistuvat pääsykokeeseen kuvataidelukiossa torstaina 26.4.2018 klo 10-14. Pääsykokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua. Hakijat palauttavat ennakkotehtävän pääsykokeen tehtävien kanssa samaan aikaan.

Ennakkotehtävää eikä pääsykoetehtäviä palauteta takaisin hakijoille.

Hakemiseen liittyvät tarkemmat ohjeet ja lomakkeet sekä avoimien ovien ajankohdat löydät linkeistä oikealta.

2. opintovuodelle hakevat:
Toimita Helsingin kuvataidelukion rehtori Saila Linkopuulle yhteishaun aikana vapaamuotoinen hakemus, kopio viimeisestä jaksotodistuksestasi sekä koulumme ainevalintakortti, johon olet tehnyt valintasi 2. opintovuodelle. Tee ennakkotehtävä ja osallistu pääsykokeeseen torstaina 26.4.2018 klo 10-14. Kun saat kevään viimeisen jaksotodistuksen, toimita se pikaisesti rehtorille ja ota häneen yhteyttä. Lisäksi tutustu hakuoppaaseen.

JAA