Miksi töihin kaupungille?

Helsingin kaupungilla nautit suuren työnantajan eduista ja vaikutat siihen, millaista on hyvä helsinkiläinen elämä.

Tällä sivulla

Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja. Meillä on töissä 37 315 ammattilaista neljällä eri toimialalla sekä kaupungin keskushallinnossa. Yhdessä järjestämme kaupunkilaisille laadukkaita palveluja ja luomme edellytyksiä hyvälle helsinkiläiselle elämälle.

Työntekijät keskustelevat neuvotteluhuoneessa
Kuva: Jussi Hellsten

   

Työnantajalupauksemme 

Helsingin kaupungilla jokainen työntekijä voi tehdä kaupunkilaisten elämään vaikuttavaa työtä ja elää itsensä näköistä, täyttä elämää. Tutustu tarkemmin työnantajalupauksiimme.

Työsi jälki näkyy kaupunkilaisille

Kaupungilla pääset tekemään vaikuttavaa työtä joka päivä, jotta hyvä helsinkiläinen elämä toteutuisi. Yhdessä pidämme ainutlaatuista kaupunkikulttuuriamme elinvoimaisena, ja vaikutamme siihen, että tässä kaupungissa viihdytään lapsuudesta senioriksi tai vain hetken läpikulkumatkalla.


Meillä voit olla oma itsesi

Kaupunkimme toimivuus rakentuu kaupungin työntekijöiden ja kaupunkilaisten tasa-arvoiselle ja yhdenvertaiselle kohtelulle. Haluamme olla kaupunki, jossa ihmisoikeudet toteutuvat laaja-alaisesti ja jossa kukaan ei kohtaa häirintää tai syrjintää. Rohkaisemme eri ikäisiä ja eri sukupuolia olevia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä hakemaan töihin kaupungille.  


Joustavuutta ja hyvät lomaedut

Meillä jokainen työntekijä voi tehdä vaikuttavaa työtä ja elää itsensä näköistä elämää. 
Meillä työ joustaa elämäntilanteesi mukaan ja helpottaa työn ja muun elämän yhteensovittamista. Meillä voit tehdä esimerkiksi lyhennettyä työaikaa tai voit hakea opinto- tai työvapaata. Elämä ei ole pelkkää työtä, joten tarjoamme sinulle merkityksellisen työn lisäksi hyvät lomaedut. Saat jopa 38 lomapäivää työkokemuksestasi riippuen, eikä esimerkiksi lauantaita lasketa lomapäiväksi. 


Mahdollisuus kasvuun ja kehittymiseen 

Helsingin kaupungilla jokainen voi tehdä työurastaan omanlaisensa rakentamalla sitä ylös ja sivulle. Tarjoamme sinulle monenlaisia urapolkuja ja teemme parhaamme, että onnistut ja innostut työssäsi. Tarjoamme sinulle hyvää työarkea mukavassa työporukassa, joissa tutkitusti arvostetaan hyvää työkaveruutta ja vahvuutena on auttamisen ja arvostamisen kulttuuri. Helsingin koko tekee siitä halutun kumppanin, joten sinulla on myös mahdollisuus päästä mukaan kiinnostaviin projekteihin ja verkostoihin.

Cycklist on top of his bike
Kuva: Jussi Hellsten

   

Henkilöstöedut

Suuren työnantajan edut eivät ole vain sanonta. Tarjoamme laajan liikunta- ja kulttuuriedun, pankkia vastaavan henkilöstökassan, palkittua henkilöstöliikuntaa, kohtuuhintaista lounasta ja henkilöstön oman saaren lomakäyttöön.

Kaikilla yli 6 kuukauden mittaisessa työsuhteessa olevilla on mahdollisuus liittyä kaupungin henkilöstökassaan, joka tarjoaa monipuolisia pankkipalveluja. Henkilöstökassan palvelut ovat jäsenille maksuttomia etkä joudu maksamaan nostoista tai laina-ajan muutoksista ylimääräisiä maksuja. 

Monet museot, teatterit, kuntosalit ja uimahallit antavat sinulle alennuksia kaupungin työntekijänä. Pidemmillä kausilla harrastat jopa puoleen hintaan. 

Epassilla käytät 200 euron arvoisen liikunta- ja kulttuuriedun haluamallasi tavalla, esimerkiksi erilaisiin liikuntapaikkoihin tai vaikkapa konserttilippuihin. Edun voi käyttää myös osissa. 

Kaikille yli kuukauden töissä oleville myönnetään työmatkaetu työsuhteen pituuden mukaan Epassiin. Maksimissaan etu on jopa 300 euroa!

Helsingin työntekijänä sinulla on mahdollisuus polkea koko kesä kaupunkipyörillä. Fillarikauden maksun saa itselle takaisin. Etu koskee kaikkia, joilla on vähintään kuukauden mittainen työsuhde, siis myös kesätyöntekijöitä ja -sijaisia. 

Jos julkisten kulkuneuvojen sijaan poljet mieluummin polkupyörällä, voit valita rahallisen tuen uuden pyörän hankkimiseen. Voit saada tukea kahden vuoden ajalta 600 euroa. 

Kaupungin henkilöstöliikunta tarjoaa vuosittain yli 120 ohjattua viikkotuntia ja erilaisia tapahtumia. Tarjonta vaihtuu puolivuosittain, joten kokeilunhaluisille on aina myös uutuuslajeja. 

Kaupungin työntekijänä voit hakea asuntoa Auroranlinnalta, joka vuokraa asuntoja markkinatasoa edullisemmin. Auroranlinna priorisoi kaupungin työntekijöiden asuntohakemukset muiden edelle.

Kaupunki haluaa tarjota henkilöstölleen mahdollisuuden monipuoliseen lounasvalikoimaan työpäivän aikana. Voit syödä lounasta tuettuun hintaan haluamassasi ravintolassa, jossa Epassi käy maksutapana.

Kaupungin monissa henkilöstökerhoissa pääset harrastamaan soutamista, lintujen tarkkailua tai vaikka kuorolaulua. Kaupungissa toimii myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen verkosto Queer Stadi. Kaupungin eri toimialoilla ja liikelaitoksissa on myös omia harrastusryhmiä. 

Iso Iiluoto on henkilöstön oma saari Kallahden selällä. Piknik perheen tai ystävien kanssa tai lomaviikko saarella voisi kuulua kesäohjelmaasi. Saaressa on majoitustiloja, rantasaunat ja useita grillipaikkoja.