Iltapäivätoiminta / Helsingin saksalainen koulu / Malminkadun toimintapaikka, Kouluyhdistys Pestalozzi Schulverein Skolföreningen r.y.

Perusopetuksen iltapäivätoiminta on 1.-2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille suunnattua ohjattua maksullista toimintaa koulupäivän jälkeen.

Toiminnan yleisenä tavoitteena on tukea lasten hyvinvointia ja terveyttä sekä luoda pohja hyvälle kasvulle ja kehitykselle. 1. ja 2. luokan oppilaiden iltapäivätoiminta on Helsingin kaupungin kanssa tehtyyn sopimukseen perustuvaa ja opetusministeriön taloudellisesti tukemaa.

Iltapäiväkerhossa lasten on mahdollista tehdä läksyjä, tavata koulukavereita sekä pelata ja leikkiä turvallisessa ympäristössä. Lapsille tarjotaan mielekästä ja virkistävää vapaa-ajantoimintaa koulun tiloissa sekä lähialueen leikkipuistoissa. Myös monipuoliset retket esimerkiksi uimaan, kiipeilemään, museoihin ovat osa koulumme iltapäivätoimintaa.

Iltapäivätoimintaan osallistuvat nauttivat koululla välipalaa.

Ryhmän tiedot:
Elisabeth Petrow, 044 763 2446
Laura Gerhardt, 044 717 3481

Yhteystiedot

Malminkatu 14, 00100 Helsinki Näytä esteettömyystiedot

Voimassa toistaiseksi:
- ma-pe 17.00 asti

saksa suomi

Helsingin saksalainen koulu
Elisabeth Petrow
leitungnabe@dsh.fi

Ryhmän yhteystiedot
+358 44 763 2446
leitungnabe@dsh.fi

Asiakasmaksu on 100 €/kk, kun toiminta päättyy klo 16.00 ja 120 €/kk, kun toiminta päättyy klo 17.00.

Sijainti

Malminkatu 14, 00100 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu ja siinä on liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.
  • Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
  • Tuulikaappi on ahdas.

Sisätilat

  • Toimipisteessä on 6 kerrosta.
  • Tilassa on pyörätuolin kannalta ahdas hissi, jonka ovi avautuu käsin helposti. Hissin kerrosnumerot eivät ole sormin tunnusteltavissa. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
  • Tilassa on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
  • Sisätilojen ovet eivät erotu selkeästi seinästä. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.