Pääsykoe 2021 maanantaina 26.4.2021 kello 10–14


Yleisohjeistus:

Etäpääsykokeessa teet kolme tehtävää: kaksi kuvallista tehtävää (tehtävät 1 ja 2) ja yhden kirjoitustehtävän (tehtävä 3). Tehtävien ohjeistus on tämän tekstin lopussa.

Ota pääsykokeen jälkeen kuvat tehtävistä 1 ja 2. Hyvälaatuiset kännykkäkameran kuvat riittävät. Ota molemmat kuvat erikseen rauhallista, yksiväristä taustaa vasten hyvässä valaistuksessa. Töiden pitää näkyä kuvissa kokonaan. Ota kuvat mahdollisimman läheltä.

Siirrä kuvatiedostot tietokoneelle suurikokoisina (esimerkiksi sähköpostin kautta).

Nimeä tiedostot näin:
Tehtävä 1: Sukunimi_Etunimi_tehtävä1
Tehtävä 2: Sukunimi_Etunimi_tehtävä2

Tehtävä 3 (kirjallinen tehtävä) palautetaan Forms-lomakkeen tekstikenttään.

Täytä lomake huolellisesti ja paina lopuksi lähetä-painiketta. Lähetyksen jälkeen saat ruudullesi viestin "Palautuksesi on tallennettu." Saat myös kopion vastauksestasi sähköpostiisi.

Tällä Forms -lomakkeella palautetaan etäpääsykokeessa 26.4.2021 tehdyt tehtävät haettaessa Helsingin kuvataidelukioon vuonna 2021. Pääsykoe päättyy kello 14.00. Sen jälkeen sinulla on yksi tunti aikaa (kello 15.00 asti) palauttaa tehdyt tehtävät.

Jos sinulla on ongelmia lomakkeen kanssa, laita sähköpostia kuvataideopettajille. Vastaamme koetehtäviin liittyviin kysymyksiin ja autamme tehtävien palauttamiseen liittyvissä teknisissä ongelmissa pääsykoepäivänä 26.4. klo 9.30–15.30. Päivystämme alla olevan aikataulun mukaan (laita viestisi osoitekenttään kaikki seuraavat osoitteet).

Klo 9.30–11.30
helka.ilola(at)edu.hel.fi
tarja.vantti(at)edu.hel.fi
heikki.heinonen(at)edu.hel.fi

Klo 11.30–13.30
hanna.pusa(at)edu.hel.fi
tuttu.sillanpaa(at)edu.hel.fi

Klo 13.30–15.30
katja.sarkka(at)edu.hel.fi
juha.tikka(at)edu.hel.fi
tomi.uusitalo(at)edu.hel.fi

Muutathan (at) @-merkiksi sähköpostiosoitteissa!


PÄÄSYKOETEHTÄVÄT 2021

1) Minun paikkani

Tee kuva paikasta, jossa viihdyt, tunnet olosi hyväksi, turvalliseksi, vapaaksi, onnelliseksi. Paikka voi olla sisällä tai ulkona.

Kuvittele itsesi paikassasi. Piirrä kuvan etualalle kätesi pitelemässä jotakin paikasta löytyvää tai sinne kuuluvaa.

Kuvassa näkyvän paikan ja kädessäsi olevan asian voit tehdä piirtäen tai maalaten

Välineet: A4-paperi, erilaiset piirustusvälineet, vesi- ja/tai peitevärit.

Arviointiperusteet: näköhavainnosta piirtämisen ja/tai maalaamisen sujuvuus, sommittelu sekä mielikuvituksen käyttö / 0–3 p.


2) KUTSU JUHLAAN -kutsukortti

Siirretään katse koronan jälkeiseen aikaan, jolloin voimme taas kokoontua, iloita ja juhlia yhdessä. Suunnittele kuvaa ja tekstiä yhdistävä kutsukortti piha-, kortteli- tai kaupunginosajuhlaan. Juhlan teemana voi olla karnevaali, jokin vuodenaika, merkkipäivä tai itse keksimäsi positiivista tunnelmaa nostattava aihe. Kortissa täytyy näkyä sanapari KUTSU JUHLAAN.

Tee kutsukorttisi käyttäen väripapereita. Niiden lisäksi voit käyttää erilaisia kyniä. Kiinnitä huomiota myös kirjainten tyyliin ja sommitteluun.

Välineet: A4-paperi, sakset, liima, väripaperit ja kynät.

Arviointiperusteet: Sommittelu, graafinen ilmaisu, kirjainten sommittelu, värinkäyttö, kekseliäisyys / 0–3 p.


3) Kirjoitustehtävä

Olet tehnyt ennakkotehtävänäsi kolmen kuvan sarjan tai yhden minuutin videon aiheesta ”matka tulevaisuuteen”. Millä tekniikalla olet toteuttanut työsi? Miksi olet valinnut kyseisen tekniikan? Kirjoita, mitä haluat kuvasarjallasi tai videollasi kertoa. Miten koet onnistuneesi työssäsi?

Tekstin pituus max. 150 sanaa.