Hyppää pääsisältöön

Asiakaspalvelupiste osoitteessa Työpajankatu 8 on suljettu poikkeuksellisesti 10.–31.1.2022. Palvelemme asiakkaita pääosin verkossa ja puhelimitse.

Vähäpäästöisten autojen pysäköintimaksujen alennus

Annamme vähäpäästöisille ajoneuvoille 50 prosentin alennuksen pysäköintimaksuista kadunvarsipaikoilla.

Jotta voit hyödyntää alennusta, pysäköinti pitää maksaa mobiilisovelluksella. Voit saada alennuksen, vaikka et asuisi Helsingissä.

Saat alennuksen myös asukas- ja yrityspysäköintitunnukseen. Jos pysäköintitunnukseen on merkitty useampi ajoneuvo, on niiden kaikkien täytettävä vähäpäästöisten ajoneuvojen kriteerit.

Näin haet alennusta vähäpäästöiselle ajoneuvolle

  1. Tarkista, että ajoneuvosi täyttää alla kerrotut vähäpäästöisyyden kriteerit.

  2. Ilmoita rekisterinumero ja yhteystietosi kaupunkiympäristön asiakaspalveluun sähköpostilla tai käymällä paikan päällä.

Kun olemme hyväksyneet hakemuksesi, välitämme ajoneuvosi rekisterinumeron mobiilisovellusten ylläpitäjille. Sen jälkeen saat alennuksen automaattisesti, kun maksat pysäköinnin mobiilisovelluksella.

Vähäpäästöisten ajoneuvojen kriteerit

  • täyssähköauto

  • täyssähkökäyttöinen L-luokan ajoneuvo

  • bensiinihenkilöauto (mukaan lukien hybridit), jos se täyttää Euro 6 -luokan kriteerit ja vähintään toisen hiilidioksidipäästökriteereistä: NEDC-mittaustavalla päästöt enintään 95 g/km tai WLTP-mittaustavalla enintään 126 g/km.

  • dieselhenkilöauto (mukaan lukien hybridit), jos se täyttää Euro 6 -luokan kriteerit ja vähintään toisen hiilidioksidipäästökriteereistä: NEDC-mittaustavalla päästöt enintään 50 g/km tai WLTP-mittaustavalla enintään 70 g/km.

  • bifuel-auto (kaasuauto), jos se täyttää Euro 6 -luokan kriteerit ja vähintään toisen hiilidioksidipäästökriteereistä: NEDC-mittaustavalla päästöt enintään 150 g/km tai WLTP-mittaustavalla enintään 180 g/km.

Kaupunki tarkistaa päästökriteereitä säännöllisesti.