Hyppää pääsisältöön

Vähäpäästöisten autojen pysäköintimaksujen alennus

Annamme vähäpäästöisille ajoneuvoille 50 prosentin alennuksen pysäköintimaksuista kadunvarsipaikoilla.

Jotta voit hyödyntää alennusta, pysäköinti pitää maksaa mobiilisovelluksella. Voit saada alennuksen, vaikka et asuisi Helsingissä.

Saat alennuksen myös asukas- ja yrityspysäköintitunnukseen. Jos pysäköintitunnukseen on merkitty useampi ajoneuvo, on niiden kaikkien täytettävä vähäpäästöisten ajoneuvojen kriteerit.

Näin haet alennusta vähäpäästöiselle ajoneuvolle

  1. Tarkista, että ajoneuvosi täyttää alla kerrotut vähäpäästöisyyden kriteerit.

  2. Ilmoita rekisterinumero ja yhteystietosi kaupunkiympäristön asiakaspalveluun sähköpostilla (kaupunkiymparisto@hel.fi ) tai käymällä paikan päällä.

Kun olemme hyväksyneet hakemuksesi, välitämme ajoneuvosi rekisterinumeron mobiilisovellusten ylläpitäjille. Sen jälkeen saat alennuksen automaattisesti, kun maksat pysäköinnin mobiilisovelluksella.

Vähäpäästöisten ajoneuvojen kriteerit

  • Vähäpäästöisten henkilö- ja pakettiautojen (ml. hybridit) CO2- päästöt ovat enintään 50 g/km WLTP-päästömittausmenetelmällä tai enintään 37 g/km NEDC-päästömittausmenetelmällä mitattuna ja kaikkien ajoneuvojen Euro-päästöluokka on vähintään Euro 6.
  • Kaikkien ajoneuvojen CO2-päästökriteerin täyttymiseksi riittää, että päästöarvo täyttää edellä asetetun ehdon vähintään toisella päästömittausmenetelmällä.
  • Kaikki täyssähköautot ja täyssähkökäyttöiset L-luokan ajoneuvot (moottoripyörät, mopot, kolmi- ja nelipyörät sekä kevyet nelipyörät eli mopoautot) ovat vähäpäästöisiä.

    Tarkistuksen myötä pysäköintietuuden piiristä poistuville ajoneuvoille pysäköintietuus on voimassa vuoden 2022 loppuun asti.

Kaupunki tarkistaa päästökriteereitä kahden vuoden välein.