Oulunkylä

Oulunkylä on historiallisesti kerroksellinen asuinalue, joka on rakentunut vuonna 1881 henkilöliikenteelle avatun rautatiepysäkin ympärille. Oulunkylä koostuu viidestä osa-alueesta, joista jokainen on rakennettu eri aikakausina.

Tällä sivulla

Oulunkylä alueena

Pikaraitiotien valmistumisen myötä alueen saavutettavuus parani ja Oulunkylä kasvaa merkittävästi. Pikaraitiolinja 15 kohtaa pääradan Oulunkylän uudistuvassa keskustassa.

Lähivuosien kaavoitussuunnitelmat ovat tuomassa uusia asuntoja ja palveluita Oulunkylään. Alueelle tavoitellaan jopa 5 000 uutta asukasta vuoteen 2030 mennessä.

Oulunkylä tarjoaa keskeisen sijaintinsa ja hyvien kulkuyhteyksiensä ansiosta erinomaisia mahdollisuuksia liiketoiminnan harjoittamiseen. Uusia toimitiloja suunnitellaan muun muassa Oulunkylän keskustaan sekä Raide-Jokerin pysäkkien ympäristöön. Vuoteen 2030 mennessä alueelle tavoitellaan jopa 1 500 uutta työpaikkaa. Katso lisää tietoa Helsingin kaupungin liiketoimintamahdollisuuksista Yrityksille-sivulta.
 

•    Oulunkylän keskustaa kehitetään raideliikenteen vaihtoasemana ja sinne rakennetaan lisää asuntoja, palveluja sekä liiketilaa päivittäistavara- ja muulle vähittäiskaupalle.
•    Oulunkyläntien varteen suunnitellaan asuntoja ja uutta ylä- ja ala-asteen koulua.
•    Käskynhaltijantietä muokataan bulevardimaisemmaksi ja kadun kummallekin puolelle rakennetaan uusia asuntoja noin 1 800 asukkaalle. Alueen läpi suunnitellaan kahta pohjois-eteläsuuntaista viherreittiä puistoaukioineen.
•    Veräjämäkeen Maaherrantien varteen rakennetaan uusia asuinkerrostaloja ja Jokiniementien varteen on tulossa päiväkoti.
•    Pirjontien ja Pirkkolantien varsille Maunulaan suunnitellaan asuntoja noin 600 uudelle asukkaalle.
•    Oulunkylässä ja Maunulassa on käynnissä tonttikohtaisia kaavoitushankkeita, joiden etenemistä voi seurata Helsingin karttapalvelussa.
 

Oulunkylän liikuntapuisto Kuva: Tero Pajukallio
Oulunkylän liikuntapuisto Kuva: Tero Pajukallio

Kaavat ja suunnitelmat

Asemakaavoissa määritetään alueen maankäyttö, minne rakennamme esimerkiksi asuntoja, toimistoja ja puistoja tai missä kulkevat kadut ja muut väylät.

Oulunkylän suunnitelmat kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Katso, miltä Oulunkylän alue näyttää tulevaisuudessa

Alla olevasta visualisoinnista voit katsoa, minkälainen Käskynhaltijantien ympäristöstä on tulossa suunnitelmien mukaan.

Visualisointi Käskynhaltijantien ympäristöstä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Grafiikka Raide-Jokerin asukasmääristä
Kuva: Valve

Tutustu Oulunkylän suunnitelmiin ja hankkeisiin

1 hanketta
Visiokuva uudelta Mäkelänkadulta Metsälän ja Oulunkylän kohdalla. Kuvassa näkyy uusia vaaleita ja ruskeita kerrostaloja sekä liikennettä.

Mäkelänkadun bulevardikaupunki

Arvioitu aikataulu: suunnittelu -
Sijainti: Oulunkylä
Teema: Asunnot Kadut ja liikenne Viher- ja virkistysalueet

Liikenneyhteydet

Pikaraitiolinja 15 kulkee Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä. Nopean pikaraitiovaunun ansiosta liikkuminen kaupunginosien välillä helpottuu. Oulunkylän alueella on kahdeksan pysäkkiä: Pirkkolassa, Pirjontiellä, Maunulassa, Tuusulanväylällä, Käskynhaltijantiellä, Mäkitorpantiellä, Oulunkylän asemalla ja Veräjämäellä.

Oulunkylän asema Kuva: Tero Pajukallio
Oulunkylän asema Kuva: Tero Pajukallio

Palvelut

Alla olevan kartan avulla voit tutustua tarkemmin alueen palveluihin. 

Oulunkylän palvelut palvelukartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Yhteystiedot

Nimi
Lotta Suominen

Titteli
Projektinjohtaja
Kuvaus
Oulunkylän aluerakentaminen

Nimi
Linda Toivonen

Titteli
Projekti-insinööri
Kuvaus
Raide-Jokerin aluerakentamisprojekti