Leikkipuistojen kerhot

Kerhot on tarkoitettu 2-4-vuotiaille helsinkiläisille. Kerhoja on leikkipuistoissa ja ne ovat maksuttomia. Kerhoissa on toimintaa 1-4 päivänä viikossa noin 2,5-3 tuntia päivässä.

Kerhossa lapsi saa kokemuksen ryhmään kuulumisesta sekä mahdollisuuden monipuoliseen pedagogiseen toimintaan, ulkoiluun, liikkumisen leikin ja taiteen kautta. Kerhotoiminta tarjoaa perheille kontakteja muihin alueen lapsiperheisiin.

Kerhotoiminta järjestetään suomeksi.

Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhotoimintaan voivat osallistua myös kotihoidon tuella olevat lapset. Jos lapsesta maksetaan yksityisen hoidon tukea, hän ei voi samanaikaisesti osallistua kerhotoimintaan.

Kerhojen toimintakausi alkaa koulujen alkaessa tai viimeistään 1.9. ja päättyy 31.5. Niissä noudatetaan koulujen loma-aikoja. Perheen kanssa sovitaan kauden alussa lapsen kerhoon osallistumisen tuntimäärä kuukaudessa.

Syksyllä alkaviin kerhoihin haetaan pääsääntöisesti huhtikuun loppuun mennessä. Voit tiedustella vapaita paikkoja suoraan leikkipuistoista myös ympäri vuoden.

Kerhotoiminta on kunnan järjestämää avointa varhaiskasvatustoimintaa, eli lapsella ei ole subjektiivista oikeutta kerhopaikkaan. Kerho ei kuulu kunnan lakisääteisiin palveluihin, vaan kunta järjestää sitä lisäpalveluna perheille.

Kerhohakemus sähköisessä asioinnissa

Sähköisessä asiointipalvelussa voit hakea kerhoihin. Voit muokata sähköisen asiointipalvelun kautta tehtyjä hakemuksia olemalla yhteydessä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Asioi verkossa

Täytä kerhohakemus sähköisessä asiointipalvelussa

Vaatii tunnistautumisen.

Kerhohakemus paperilomakkeella

Asian käsittelyn eteneminen

Kerhoon voi hakea paperilomakkeella seuraavissa tilanteissa:

- lapsella ei ole suomalaista henkilötunnusta,
- perheellä ei ole suomalaisia pankkitunnuksia tai
- sähköinen hakeminen ei ole muuten mahdollista

Täytetty lomake postitetaan tai jätetään ensisijaisesti haettavaan kerhopaikkaan tai mihin tahansa kunnalliseen leikkipuistoon.

Täytä lomake

Hakeminen kerhoon paperilomakkeella