Kasvatuksen ja koulutuksen palveluneuvonta antaa yleisneuvontaa puhelimitse ma-pe klo 10-12 ja 13-15 sekä toimistolla tiistaisin ja torstaisin klo 10-12 ja 13-15 osoitteessa Työpajankatu 8.

Päiväkoti Topelius

Päiväkoti Topelius

Päiväkoti Topelius sijaitsee Taka-Töölön merellisessä ympäristössä Mechelininkadun ja Rajasaaren risteyksessä, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Toimimme kerrostalon tiloissa, kahdessa ensimmäisessä kerroksessa. Päiväkoti sijaitsee Mechelininkadun ja Rajasaarentien kulmauksessa, sisäänkäyntimme on Rajasaarentien puolelta talon päädyssä, osoitteesta Mechelininkatu 38. Ulkoilemme Sibeliuspuistossa, joka inspiroi lapsia monipuoliseen liikkumiseen ja leikkeihin. Päiväkoti Topeliuksessa ammattitaitoiset kasvattajat varmistavat lapselle leikkiin inspiroivan ja turvallisen kasvuympäristön, jossa jokaiselle löytyy kaveri. Toiminta Topeliuksessa on hyvin lapsilähtöistä ja jokaisella lapsella on oikeus tulla kuulluksi ja ymmärretyksi. Ryhmiä päiväkodissamme on neljä: kaksi 1-4 vuotiaiden ryhmää alakerrassa (Helmet ja Hiutaleet) ja kaksi esiopetusryhmää yläkerrassa (Kiteet ja Hileet). Toiseen esiopetusryhmään on yhdistetty 5-vuotiaiden pienryhmä (Pisarat). Päiväkoti Topelius on lämminhenkinen, sensitiivinen ja kannustava paikka kasvaa ja kehittyä. Me toimimme ja leikimme yhdessä yli ryhmärajojen ja teemme lapsille lähiympäristön tutuksi retkeillen. Toteutamme kestävää kehitystä tukevaa varhaiskasvatusta Kettu-mallin avulla. Päiväkodin johtaja: Ulla Suomalainen, ulla.suomalainen@hel.fi, 09 310 44601 ja päiväkodin varajohtaja Heidi Laukkasuo heidi.laukkasuo@hel.fi 09 310 46860

Ryhmien suorat numerot:
Kiteet 09 310 42733
Hileet/Pisarat 09 310 42732
Hiutaleet 09 310 24185
Helmet 09 310 24184

Sijainti

Mechelininkatu 38, 00250 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Palvelut

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on epätasainen ja kapea sekä valaistu ja siinä on liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu.
  • Sisäänkäynnin yhteydessä on pyörätuolinostin.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.

Sisätilat

  • Toimipisteessä on 3 kerrosta.
  • Tilan keskeisillä kulkureiteillä on kierreportaat, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.