Hyppää pääsisältöön

Päiväkoti Ratikka

päiväkoti Ratikka

Päiväkoti Ratikka sijaitsee Taka-Töölössä vanhojen ratikkahallien korttelissa. Ratikassa on noin 65 lasta, jotka ovat iältään 1-5 -vuotiaita. Päiväkodit Topelius ja Ratikka kuuluvat samaan varhaiskasvatusyksikköön.

Ratikan toiminta-ajatuksena on innostaa lapsia kasvamaan omaksi itsekseen. Lapsia kuunnellaan ja heidän mielipiteensä toiminnan suunnittelussa otetaan huomioon. Panostamme leikkiin ja tuemme lapsia kaverisuhteiden syntymisessä ja kehittymisessä juuri sen avulla. Leikissä tulevat esiin lapsen taidot, mielenkiinnon kohteet ja tapa hahmottaa maailmaa.

Lähiympäristö ja kaupunkiluonto toimivat tutustumisen ja retkeilyn kohteena lasten kasvaessa.

Meille on tärkeää, että kaikki kasvattajat ja lapset tulevat toisilleen tutuiksi kauden aikana, ryhmästä huolimatta, luoden turvallisen kasvuympäristön koko päiväkodin sisällä. Yhteisöllisyys ja hyvät luottamukselliset välit vanhempiin ovat Ratikan toiminnan perusteet. Toteutamme kestävää kehitystä tukevaa varhaiskasvatusta Kettu-mallin avulla.

Päiväkodin johtaja: Petra Varttinen petra.varttinen@hel.fi, 09 310 44601 ja päiväkodin varajohtaja: Ulla Suomalainen ulla.suomalainen@hel.fi, 09 310 46860

Sijainti

Humalistonkatu 4 00250 Helsinki

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu ja siinä on liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi vaatii summerin painamista, jonka jälkeen ovi aukeaa mutta on raskas. Summerissa on valomerkki.

Sisätilat

  • Toimipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.
  • Toimipisteessä on esteetön wc.
Sulje