Hyppää pääsisältöön

Päiväkoti Kamomilla

päiväkoti Kamomilla

Päiväkoti Kamomilla sijaitsee Viikissä rauhallisella peltoihin ja viheralueeseen rajautuvalla tontilla. Kamomilla on Vihreä Lippu-päiväkoti. Kamomillassa on sitouduttu toimintamalliin, jossa koko työyhteisö vähentää ympäristökuormitustaan tavoitteellisesti ja yhteisvastuullisesti. Kamomillassa on viisi kokopäiväryhmää. Päiväkodissamme järjestetään esiopetusta ja olemme myös mukana kaksivuotisen esiopetuksen kokeilussa. Kamomilla muodostaa varhaiskasvatusyksikön päiväkoti Maarianmaan kanssa.

Päiväkodin jokaisella ryhmällä on omat ryhmätilat. Lisäksi lasten käytössä on sali. Pihamme on iso ja se on jaettu kahteen osaan; alle 3-vuotiaiden ryhmälle on rajattu pihasta oma alue.

Päiväkodissamme on turvallinen, iloinen, avoin, rohkaiseva ja kiireetön ilmapiiri. Talon yhteiset tapahtumat ja juhlat kuuluvat toimintakulttuuriimme.

Pidämme tärkeänä kaveri- ja tunnetaitojen sekä itsesäätelytaitojen opettelemista yhdessä lasten kanssa. Päiväkodissamme toiminnan lähtökohtana on positiivinen pedagogiikka ja lämmin vuorovaikutus. Lasten kanssa käsitellään tunteita ja harjoitellaan kaveritaitoja monin tavoin.
Vihreä lippu -ohjelma muodostaa Kamomillan ympäristökasvatuksen periaatteet ja tavoitteet. Ympäristökasvatus ja ympäristön huomioiminen arjen käytännöissä on tärkeä osa päiväkotimme toimintaa. Tavoitteenamme on vähentää jätteiden, veden ja sähkön kulutusta. Syksyisin valitsemme toimintakauden kestävän ympäristökasvatuspainotteisen teeman, jota käsittelemme kaikissa ryhmissä huomioiden lasten ikä- ja kehitystason.

Päiväkodin johtaja: Katja Järviölä katja.jarviola@hel.fi p.0931074009. Päiväkodin varajohtaja: Eeva-Maija Mäkinen eevamaija.makinen@hel.fi p.0931046805.

Sijainti

Tilanhoitajankaari 34 00790 Helsinki