Hyppää pääsisältöön

Myllypuro

Myllypuro on monipuolinen kaupunginosa metron varrella Helsingissä.

Uutta asuntokantaa Myllypurossa

Tällä sivulla

Myllypuro alueena

Myllypurossa rakennetaan etenkin keskustan tuntumassa. Modernin keskuksen lisäksi alueella on viihtyisiä pientaloalueita, muun muassa puinen kaupunkikylä Puu-Myllypuro.

Myllypurosta löytyy vanha kerrostaloalue kouluineen, päiväkoteineen ja palvelutaloineen. Lisäksi rakennetaan uutta Karhukallion asuinaluetta. Alueen luontoa on säilytetty niin paljon kuin mahdollista. 

Sulje

Myllypuron keskustan uudistuminen jatkuu. Uusitun ostoskeskuksen ja metroaseman ympäristössä on asuintalojen lisäksi runsaasti palveluja, joita täydentävät uudet oppilaitokset. Myllypurosta löytyy esimerkiksi monipuoliset sisä- ja ulkoliikuntapalvelut, joita käyttämään tullaan kauempaakin. Myllypuron terveysasemaa suunnitellaan laajennettavaksi monipuolisten palveluiden terveys- ja hyvinvointikeskukseksi. 
Tulevina vuosina pääpaino asuntorakentamisessa on Karhukallion alueella, pientaloalueilla ja keskustan täydennysrakentamishankkeissa. Karhukalliolle on suunnitteilla monipuolinen asuinalue, jonne rakennetaan muun muassa puukerrostaloja. Alueella suositaan maalämpöä.

Sulje

Kiinteistö- ja rakennusalan kampuksen yhteydessä sijaitsee Metropolia Ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan osaamiskeskittymä, jonka läheisyys auttaa opiskelijoita hahmottamaan rakentamisen kokonaisvaltaisen vaikutuksen elämiseen ja terveyteen.
Kampus täydentyy rakenteilla olevilla Stadin rakennus- ja talotekniikan ammattiopistolla sekä kielilukiolla. Opiskelijamäärä kasvaa 6 000 oppilaasta 8 500 opiskelijaan. Myllypuroon onkin valmistunut ja rakenteilla runsaasti opiskelija-asuntoja. 
 

Metropolia: Myllypuron kampus

Stadin ammattiopisto: Myllypuron kampus

Metropolia Ammattikorkeakoulu Myllypurossa
Kuva: Sakari Röyskö
Sulje

Ulkoilureittejä on Myllypurossa runsaasti. Ulkoilureitit jatkuvat idässä Mustapuronlaaksoa pitkin aina Mellunkylään, Broändan purolaaksoon ja sitä kautta Vartiokylän lahdelle, Mustavuoreen ja Östersundomiin saakka. Kulkemalla purolaaksoa länteen pääsee Hallainvuoreen ja Viikin luonnonsuojelualueille sekä Vanhankaupungin lahdelle.
Kauppamyllyntien pohjoispuolen kalliometsässä sijaitsee kymmenen hiidenkirnun ryhmä. Ratasmyllyntien itäpuolella on Korkeakallio, jossa sijaitsee Helsingin maalinnoituksen edustavimman tykkipatterin ydinosa. Tämä maalinnoitusalue on muinaismuistolailla ja kaavassa suojeltu.
Alakivenpuisto on uusittu ja sieltä löytyy mukavia paikkoja oleskeluun ja ulkoiluun. Puiston erikoisvalaistus muuttaa muotoaan vuodenaikojen mukaan.

Sulje

Kaavat ja suunnitelmat

Asemakaavoissa määritetään alueen maankäyttö, minne rakennamme esimerkiksi asuntoja, toimistoja ja puistoja tai missä kulkevat kadut ja muut väylät.

Liikenneyhteydet

Myllypuro sijaitsee metron ja Kehä I:n varrella. Metrolla matka Myllypuron keskustasta Helsingin keskustaan kestää noin 16 minuuttia. Raide-Jokeri on Itäkeskuksen ja Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja, joka korvaa bussilinjan 550. 
 

Palvelut

Alla olevan kartan avulla voit tutustua tarkemmin alueen palveluihin. 

Grafiikka Raide-Jokerin asukasmääristä
Kuva: Valve

Yhteystiedot

 

 

 

 

Nimi:
Ritva Tanner

Otsikko:
projektinjohtaja
Puhelinnumero:
09 310 25560
Sähköposti:
ritva.tanner@hel.fi
Kuvaus:
Myllypuron aluerakentaminen

Nimi:
Assi Rautanen

Otsikko:
projekti-insinööri
Puhelinnumero:
09 310 31545
Sähköposti:
assi.rautanen@hel.fi
Kuvaus:
Myllypuron aluerakentaminen

Nimi:
Lotta Suominen

Otsikko:
projektinjohtaja, Raide-Jokerin aluerakentamisprojekti
Puhelinnumero:
09 310 38510
Sähköposti:
lotta.suominen@hel.fi
Kuvaus:
Karhukallion alue

Nimi:
Linda Toivonen

Otsikko:
projekti-insinööri
Puhelinnumero:
09 310 27945
Sähköposti:
linda.toivonen@hel.fi
Kuvaus:
Karhukallion alue