Myllypuro

Uutta asuntokantaa Myllypurossa
Myllypuro on monipuolinen kaupunginosa metron varrella Helsingissä.

Tällä sivulla

Myllypuro alueena

Myllypurossa rakennetaan etenkin keskustan tuntumassa. Modernin keskuksen lisäksi alueella on viihtyisiä pientaloalueita, muun muassa puinen kaupunkikylä Puu-Myllypuro.

Myllypurosta löytyy vanha kerrostaloalue kouluineen, päiväkoteineen ja palvelutaloineen. Lisäksi rakennetaan uutta Karhukallion asuinaluetta. Alueen luontoa on säilytetty niin paljon kuin mahdollista. 

Myllypuron keskustan uudistuminen jatkuu. Uusitun ostoskeskuksen ja metroaseman ympäristössä on asuintalojen lisäksi runsaasti palveluja, joita täydentävät uudet oppilaitokset. Myllypurosta löytyy esimerkiksi monipuoliset sisä- ja ulkoliikuntapalvelut, joita käyttämään tullaan kauempaakin. Myllypuron terveysasemaa suunnitellaan laajennettavaksi monipuolisten palveluiden terveys- ja hyvinvointikeskukseksi. 
Tulevina vuosina pääpaino asuntorakentamisessa on Karhukallion alueella, pientaloalueilla ja keskustan täydennysrakentamishankkeissa. Karhukalliolle on suunnitteilla monipuolinen asuinalue, jonne rakennetaan muun muassa puukerrostaloja. Alueella suositaan maalämpöä.

Kiinteistö- ja rakennusalan kampuksen yhteydessä sijaitsee Metropolia Ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan osaamiskeskittymä, jonka läheisyys auttaa opiskelijoita hahmottamaan rakentamisen kokonaisvaltaisen vaikutuksen elämiseen ja terveyteen.
Kampus täydentyy rakenteilla olevilla Stadin rakennus- ja talotekniikan ammattiopistolla sekä kielilukiolla. Opiskelijamäärä kasvaa 6 000 oppilaasta 8 500 opiskelijaan. Myllypuroon onkin valmistunut ja rakenteilla runsaasti opiskelija-asuntoja. 
 

Metropolia: Myllypuron kampus(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Stadin ammattiopisto: Myllypuron kampus(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Metropolia Ammattikorkeakoulu Myllypurossa
Kuva: Sakari Röyskö

Ulkoilureittejä on Myllypurossa runsaasti. Ulkoilureitit jatkuvat idässä Mustapuronlaaksoa pitkin aina Mellunkylään, Broändan purolaaksoon ja sitä kautta Vartiokylän lahdelle, Mustavuoreen ja Östersundomiin saakka. Kulkemalla purolaaksoa länteen pääsee Hallainvuoreen ja Viikin luonnonsuojelualueille sekä Vanhankaupungin lahdelle.
Kauppamyllyntien pohjoispuolen kalliometsässä sijaitsee kymmenen hiidenkirnun ryhmä. Ratasmyllyntien itäpuolella on Korkeakallio, jossa sijaitsee Helsingin maalinnoituksen edustavimman tykkipatterin ydinosa. Tämä maalinnoitusalue on muinaismuistolailla ja kaavassa suojeltu.
Alakivenpuisto on uusittu ja sieltä löytyy mukavia paikkoja oleskeluun ja ulkoiluun. Puiston erikoisvalaistus muuttaa muotoaan vuodenaikojen mukaan.

Kaavat ja suunnitelmat

Asemakaavoissa määritetään alueen maankäyttö, minne rakennamme esimerkiksi asuntoja, toimistoja ja puistoja tai missä kulkevat kadut ja muut väylät.

Myllypuron suunnitelmat karttapalvelun upotuksena - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tutustu Myllypuron suunnitelmiin ja hankkeisiin

Tällä alueella ei ole hankkeita.

Liikenneyhteydet

Myllypuro sijaitsee metron ja Kehä I:n varrella. Metrolla matka Myllypuron keskustasta Helsingin keskustaan kestää noin 16 minuuttia. Pikaraitiotie 15 kulkee Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välillä. 
 

Palvelut

Alla olevan kartan avulla voit tutustua tarkemmin alueen palveluihin. 

Myllypuron palvelut palvelukartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Uutiset

Grafiikka Raide-Jokerin asukasmääristä
Kuva: Valve

Yhteystiedot

Nimi
Ritva Tanner

Titteli
Projektinjohtaja
Kuvaus
Myllypuron aluerakentaminen

Nimi
Assi Rautanen

Titteli
Projekti-insinööri
Kuvaus
Myllypuron aluerakentaminen

Nimi
Lotta Suominen

Titteli
Projektinjohtaja
Kuvaus
Karhukallion alue Raide-Jokerin aluerakentamisprojekti

Nimi
Linda Toivonen

Titteli
Projekti-insinööri
Kuvaus
Karhukallion alue