Keskusta

Helsingin keskustassa uutta suunnitellaan ja rakennetaan etenkin Eteläsatamassa, Katajanokalla, Töölössä ja Hakaniemen alueella.

Katajanokka ja Allas Sea Pool

Tällä sivulla

Keskusta alueena

Helsingin keskustassa järjestetään ympäri vuoden tapahtumia aukioilla, toreilla ja puistoissa. Liike-elämä, palvelut ja kulttuuri ovat pääkaupungin keskustassa kattavasti edustettuina. Suomen merkittävimmät taide- ja kulttuurilaitokset sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan.

Helsingin kaupunki suunnittelee kävelykeskustan laajentamista, elävöittää keskustakortteleita yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa ja kunnostaa puistoja. Oleskelulle ja tapahtumille on monipuoliset mahdollisuudet. Keskustaan rakennetaan jatkuvasti myös uusia asuntoja. Hyvä julkinen liikenne tuo keskustaan työssäkäyviä ja vierailijoita koko Suomesta sekä ulkomailta.
 

Pääkaupunkiseudulla on kansallisesti tärkeä rooli kasvavana ja ainoana metropolialueena Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn edistämisessä. Menestyvän yritystoiminnan ja monipuolisen elinkeinorakenteen turvaamiseksi kaupunki huolehtii omilla toimenpiteillään siitä, että Helsingissä on jatkossakin tarjolla markkinalähtöistä kysyntää ja yritysten tarpeita vastaavia sijoittumismahdollisuuksia – tiloja, tontteja ja alueita – nykyiselle ja uudenlaiselle yritystoiminnalle.

Helsingin keskusta-alueella, jossa ei ole juurikaan löydettävissä uusia rakennuspaikkoja, kuten muuallakin kantakaupungissa, purkava uudisrakentaminen toimistokäyttöön sekä rakennusten täydellinen peruskorjaus mahdollistavat tilakannan uusiutumisen ja modernisoinnin ja sitä kautta usein myös työpaikkamäärän kasvun olemassa olevissa tai uusituissa tiloissa.

Alueen toiminnot tarvitsevat toistensa läheisyyttä ja asiakasvirtoja. Hyvät kotimaiset ja kansainväliset yhteydet ovat alueen vahvuus.

Business Helsinki

Tutustu keskustan merkittävimpiin suunnittelu- ja rakennushankkeisiin

16 hanketta
Auringonlasku Eteläsatamassa

Eteläsatama

Keskustan hankkeet karttakuvana.

Kaavat ja suunnitelmat

Asemakaavoissa määritetään alueen maankäyttö, minne rakennamme esimerkiksi asuntoja, toimistoja ja puistoja tai missä kulkevat kadut ja muut väylät.

Keskustan suunnitelmat kartalla - Avaa kartta suurempana (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Liikenneyhteydet

Joukkoliikenteen osuutta keskustassa ja koko Helsingin liikenteessä pyritään lisäämään. Ydinkeskustaan halutaan luoda laaja yhtenäinen kävelykeskusta. Viimeisimpänä Hämeentie Hakaniemestä Kurviin on muutettu joukkoliikennekaduksi.

Palvelut

Helsingin keskustassa on 1 600 000 kerrosneliötä toimisto-, myymälä- ja asiakaspalvelutiloja. Tilojen kysyntä ja vuokrataso ovat Suomen korkeimpia ja vajaakäyttöaste maan pienimpiä.

Keskustan palvelut palvelukartalla - Avaa kartta suurempana (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Yhteystiedot

Nimi
Sirpa Kallio

Titteli
Projektinjohtaja
Kuvaus
Rakentamisen ja suunnittelun koordinointi Helsingin kaupunginkanslia