Hyppää pääsisältöön

Keski-Pasila

Triplan edusta pimeällä.
Kuva: Roni Rekomaa

Itä- ja Länsi-Pasilan välissä sijainneelle rata-alueelle on toteutettu keskustakortteli Tripla ja Pasilan asema sekä uudistettu Pasilansilta, jotka yhdistävät alueet toisiinsa. Rakenteilla oleva Ratapihakorttelit vahvistaa edelleen alueiden kasvamista yhteen. Keski-Pasilan Ratapihakorttelit nousevat noin vuosina 2018–2030 erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien ja palvelujen äärelle Pasilan uuden keskuksen, Triplan, pohjoispuolelle.
Ratapihakortteleihin 14 hehtaarin kokoiselle alueelle tulee monimuotoista urbaania asumista 3 200 kaupunkilaiselle ja toimitiloja jopa 1 000 työntekijälle. Kortteleihin rakennetaan päiväkoteja ja 1.–9. luokkien oppilaille Pasilan peruskoulu.
Rakennusten korkeus vaihtelee pääosin 6–15 kerroksen välillä niin, että ainakin keskustakortteliin rajautuvassa eteläosassa on korkeampaa rakentamista. Alueen julkiseen ulkotilaan puistoalueille tulee myös taidetta.
Pasilansillan eteläpuolelle rakentuu Pasilan tornialue. Toimistokäyttöön rakentuva Keskitorni Veturitien ja raiteiden välisellä alueella kytkee keskustakorttelin ja Veturitallit toisiinsa. Länsialueen torneihin tulee myös asumista huikeilla maisemilla. Itäalueen kolme tornia rakentuvat raiteiden itäpuolelle kapealle kannakselle yhdistäen Keski-Pasilan vahvasti Savonkadun ja Alppiharjun toimintoihin.

Keski-Pasilan ratapihakorttelit

Avaa kartta uuteen ikkunaan

Tornialue

Avaa kartta uuteen ikkunaan

Tutustu Keski-Pasilan suunnitelmiin ja hankkeisiin

1 hanketta

Yhteystiedot

Nimi:
Päivi Ahlroos

Titteli:
projektinjohtaja
Puhelinnumero:
09 310 23661
Sähköposti:
paivi.ahlroos@hel.fi
Kuvaus:
Pasilan aluerakentaminen