Skoleleverna på jullov 23.12–8.1

Fostrans- och utbildningssektorns servicerådgivning svarar på frågor också på mellandagarna under julen.
Tyttö ripustaa jouluvaloja lumisateessa
Bild: Adobe Stock

Jullovet i Helsingfors stads grundskolor och gymnasier börjar på fredagen den 23 december. Eleverna och de studerande återvänder från jullovet på måndagen den 9 januari. De studerande vid det finska yrkes- och vuxeninstitutet Stadin ammatti- ja aikuisopisto har i huvudsak ledigt vecka 52.
Skolornas arbetstider och lov

Servicerådgivning på mellandagarna

Fostrans- och utbildningssektorns servicerådgivning svarar på frågor också på mellandagarna under julen per telefon på numret 09 310 44986 och via responssystemet.
Kundtjänstens kontaktuppgifter och respons

Kundrådgivningen Eduguidance, som riktar sig till familjer som talar ett främmande språk, betjänar alla kunder på mellandagarna på finska och engelska på adressen eduguidance@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post). Familjer med internationell bakgrund kan om de så vill också boka en telefontid per e-post.

Småbarnspedagogikens servicehandledning ger råd i frågor som rör ansökan om en plats inom småbarnspedagogiken eller förskoleundervisningen. Under jullovet är telefontjänsten öppen 22.12.2022–5.1.2023 på vardagar kl. 9–12. Service kan fås på numret 09 310 80488 och per e-post på adressen varepalveluohjaus@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post).
Mer information om servicehandledningen

Öppettiderna för stödtjänsterna för e-tjänsten Asti finns på Astis ingångssida(Länk leder till extern tjänst).

Arbis och Työväenopisto

Vårterminens första kurser på Arbis och det finska arbetarinstitutet Työväenopisto startar efter trettondagen. Bekanta dig med kursutbudet och anmäl dig till kurser på Ilmonet(Länk leder till extern tjänst).

Serviceställenas öppettider:
Arbis
Työväenopisto