Säkert under sommaren

Räddningsverkets öppna säkerhetsutbildningar tystnar för sommaren, men arbete för att stärka Helsingforsbornas säkerhetskompetens görs flitigt också under sommaren.
Poika harjoittelee sammutusletkulla.
Bild: Helsingin pelastuslaitos

På sommaren har räddningsverket unga sommarjobbare som i början av anställningsförhållandet får en dagslång säkerhetsutbildning, där man bland annat lär sig viktiga färdigheter i första hjälp och primärsläckning. Enligt överenskommelse utbildar vi också stadens andra sommarjobbare. När denna text skrivs är en del av utbildarna som bäst på Bengtsår för att utbilda sommarlägrens medarbetare.

Under sommaren kan våra säkerhetsutbildare ses åtminstone i Barnens trafikstad, Fallkulla husdjursgård och i lekparker. Även avtalsbrandkårerna i Helsingfors deltar i flera små och större stadsdelsevenemang och andra evenemang under sommaren.

Vårens största publikevenemang är redan över före midsommaren när Barnmässan i april, Säkerhetsdagarna på Järnvägstorget och brandkårernas FM-tävling Jehumalja i Mässcentrum i maj samt Helsingforsdagen med evenemang runtom i staden i juni har framgångsrikt firats. Tack för alla som besökte våra evenemang!

Även om solen värmer och stranden och glasskiosken lockar har vi redan tänkt på den kommande hösten. I vår utbildningskalender finns det redan nu säkerhetsutbildningar för hösten som är öppna för alla. Helsingfors stadsanställda kan anmäla sig till dem internt och andra hittar mer information (på finska) här(Länk leder till extern tjänst)

För större arbetsgemenskaper och motsvarande grupper ordnar vi också skräddarsydda utbildningar som kan begäras med blanketten för begäran om utbildning(Länk leder till extern tjänst)

I juni öppnas vår nya webbplats och i fortsättningen hittar du oss (på finska) på pelastustoimi.fi/helsinki(Länk leder till extern tjänst)

Vi har också satt ihop ett brett utbud av säkerhetskommunikationsmaterial på webbplatsen. Välkommen att bekanta dig!

Följ oss också på sociala medier 

Här finns ännu några säkerhetstips som säkerställer en avslappnad och säker sommar

  • Var medveten om var du befinner dig. Sommarställets adress och/eller koordinater är bra att skriva ner. I en nödsituation positionerar ett samtal via applikationen 112 Suomi dig automatiskt.

  • Hålls på ytan. Alla ska bära flytväst under båtturer. Bada alltid med en kompis och håll barn under noggrann uppsikt.

  • Var noggrann med elden. Ingen öppen eld då varning för skogsbrand gäller. Under övriga tider ska du se till att du släcker elden som du har tänt.

  • En välfungerande brandvarnare är en billig livförsäkring.

Vi önskar alla en härlig sommar!