Turvallisesti kesällä

Pelastuslaitoksen avoimet turvallisuuskoulutukset hiljenevät kesän ajaksi, mutta töitä helsinkiläisten turvallisuusosaamisen vahvistamiseksi tehdään kesälläkin ahkerasti.
Poika harjoittelee sammutusletkulla.
Kuva: Helsingin pelastuslaitos

Pelastuslaitoksella on kesällä nuoria kesätyöntekijöitä, jotka saavat työsuhteen aluksi koko päivän kestävän turvallisuuskoulutuksen, jossa otetaan haltuun muun muassa tärkeitä ensiapu- ja alkusammutustaitoja. Koulutamme sovittaessa myös muita kaupungin kesätyöntekijöitä. Tätä tekstiä kirjoitettaessa osa kouluttajista on parhaillaan Bengtsårin saaressa kouluttamassa kesäleirien työntekijöitä.

Kesän aikana turvallisuuskouluttajiamme voi bongata ainakin lasten liikennekaupungissa, Fallkullan kotieläintilalla tai leikkipuistoissa. Myös helsinkiläiset sopimuspalokunnat ovat kesällä mukana lukuisissa pienemmissä ja isommissa kaupunginosa- ynnä muissa tapahtumissa.

Kevätkauden isoimmat yleisötapahtumat on jo saatu hoidettua ennen juhannusta, kun huhtikuun Lapsimessut, toukokuun Turvallisuuspäivät Rautatientorilla ja palokuntien SM-kilpailut eli Jehumalja messukeskuksessa sekä kesäkuun Helsinki-päivä eri puolille kaupunkia sijoittuvine tapahtumineen on vietetty onnistuneesti. Kiitos kaikille tapahtumissamme käyneille!

Vaikka aurinko lämmittää ja ranta ja jäätelökioski houkuttavat, olemme jo miettineet myös tulevaa syksyä. Koulutuskalenteristamme löytyy jo nyt syyskaudelle kaikille avoimia turvallisuuskoulutuksia. Helsingin kaupungin työntekijät voivat ilmoittautua niihin sisäisesti ja muut löytävät lisätietoa täältä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Isommille työyhteisöille ja vastaaville ryhmille järjestämme myös räätälöityjä koulutuksia, joita voi tiedustella koulutuspyyntö lomakkeella(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kesäkuun aikana avautuvat uudet nettisivumme, ja jatkossa löydät meidät osoitteesta pelastustoimi.fi/helsinki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Nettisivuille olemme koonneet myös monipuolisesti erilaista turvallisuusviestinnällistä materiaalia. Tervetuloa tutustumaan!

Ota seurantaan myös sosiaalisen median kanavamme.

Turvallisuusvinkkejä, joilla varmistetaan rento ja turvallinen kesänvietto

  • Tiedä missä olet. Kesäpaikan osoite ja/tai koordinaatit on hyvä kirjoittaa muistiin. Hätätilanteessa soitto 112 Suomi -sovelluksen kautta paikantaa sinut automaattisesti.
  • Pysy pinnalla. Veneillessä kaikki käyttävät pelastusliivejä. Uimaan mennään aina yhdessä kaverin kanssa ja lapsia valvotaan tarkasti.
  • Tarkkana tulen kanssa. Avotulta ei sytytetä metsäpalovaroituksen ollessa voimassa. Muina aikoina, huolehdi että sytyttämäsi tuli myös sammuu.
  • Toimiva palovaroitin on halpa henkivakuutus!

Hyvää kesää kaikille!