Hyppää pääsisältöön

Meri-Rastila

Tyttö pyöräilee Meri-Rastilassa.
Kuva: Lauri Rotko

Meri-Rastilassa upea merellinen lähiluonto luo upeat puitteet ulkoilulle ja virkistymiselle. Kaupunkiuudistus tuo alueelle runsaasti uusia asumisen mahdollisuuksia. 

Meri-Rastilalla on edessään laajamittainen kaupunkiuudistus, jossa rakennetaan tulevina vuosina uusia koteja jopa 4 400 uudelle asukkaalle metroaseman läheisyyteen. Kaupunkiuudistusta tehdään kahden ison kaavan avulla (länsi- ja itäosa) sekä uudistamalla palveluita. Uudistus käynnistyy, kun sen mahdollistavat asemakaavat ovat lainvoimaisia. Täydennysrakentamisen on arvioitu alkavan vuosina 2023 –2024, mutta kokonaisuuden toteuttaminen kestää yli vuosikymmenen.
Muutos tuo rakentamista uusille tonteille viheralueiden reunoille. Joitakin rakennuksia puretaan, kun uutta rakennetaan niiden tilalle. Samassa yhteydessä parannetaan alueen puistoja, aukioita, liikenneyhteyksiä ja sekä julkisia että kaupallisia palveluita. Rastilan liikekeskus kehittyy ja alueelle rakennetaan uusi korttelitalo kokoamaan palvelut yhteen. Yhteiskäyttötiloissa toimintansa aloittaa peruskoulu, päiväkoti, nuorisotalo, leikkipuisto ja asukastilat.
 

Merellisyys ja luonnonläheisyys säilyvät kehittämisen lähtökohtina. Alueelle tuodaan julkista taidetta korostamaan alueen omaperäisyyttä ja tunnistettavia maamerkkejä taiteen prosenttiperiaatteen mukaisesti. Meri-Rastilaan halutaan tuoda kaupunkiympäristöä piristävää taidetta jo rakennusvaiheessa.

Ramsinranta
Ramsinrantaan on jo toteutettu pientaloasuntoja merenrantaan. Jatkossa alueelle rakentuu myös kerrostaloasuntoja. Hotelli Rantapuisto laajenee ja täydentyy kylpylällä. Hotelli Vuoranta muuntuu korkeatasoisiksi palveluasunnoiksi ikääntyneille. Aivan merenrantaan suunnitellaan uutta rantareittiä. Ramsinrannassa sijaitsee myös suojeltu Rastilanneva.

 

Lue lisää kaupunkiuudistuksesta

Tiesitkö luonnonsuojelualueesta Meri-Rastilassa?

Tule mukaan videomatkalle pitkin pitkospuita.

Kaavat ja suunnitelmat

Asemakaavoissa määritetään alueen maankäyttö, minne rakennamme esimerkiksi asuntoja, toimistoja ja puistoja tai missä kulkevat kadut ja muut väylät.
 

Avaa kartta uuteen ikkunaan
Pariskunta rannalla Meri-Rastilassa.

Yhteystiedot

Nimi:
Linda Toivonen

Otsikko:
projekti-insinööri
Puhelinnumero:
09 310 27945
Sähköposti:
linda.toivonen@hel.fi
Kuvaus:
Kaupunginkanslia, aluerakentaminen