Hyppää pääsisältöön

Mannerheimintien peruskorjaus

Mannerheimintie peruskorjataan Postikadun ja Runeberginkadun sekä Runeberginkadun ja Reijolankadun välisiltä osuuksilta. Erityisen paljon tapahtuu kadun alla, sillä kadunalainen, noin satavuotias kunnallistekniikka uudistetaan kokonaan. Lisäksi kaikki katupinnat uusitaan. Kyseessä on Helsingin tähän mennessä suurin katutyö.
Havainnekuva Mannerheimintiestä.

Mitä katutyön aikana tehdään?

Peruskorjauksen aikana:

  • Uusitaan vanha, noin satavuotias kunnallistekniikka. Kunnallistekniikalla tarkoitetaan muun muassa vesihuollon putkistoja, kaukolämpö- ja kaukojäähdytysputkistoja sekä sähkö- ja telekaapeleita kadun alla. Uusittu kunnallistekniikka kestää pitkälle tulevaisuuteen. 
  • Uusitaan kävely- ja pyöräteitä sekä ajoratoja. 
  • Parannetaan joukkoliikennettä ja uudistetaan raitiotieverkkoa. Urakan aikana rakennetaan uudet kiskot 2,6 kilometrin matkalle.
  • Peruskorjataan Baanan ylittävä Mannerheimintien silta Kiasman ja Pikkuparlamentin välillä. 
  • Lisätään kuormaus- ja pysäköintipaikkoja Mannerheimintien sivukaduille. 
  • Ruusankatu, Savilankatu ja Sallinkatu muutetaan yksisuuntaisiksi. 
  • Rakennetaan Hesperianpuistoon ramppi ja portaat, jotka rajataan luonnonkivitukimuurilla. 

Työt vaikuttavat liikenteeseen ja aiheuttavat melua sekä pölyä

Peruskorjaus alkaa maaliskuussa 2023. Töitä tehdään kahdessa vaiheessa: ensiksi rakennetaan Postikadun ja Runeberginkadun välinen osuus, minkä jälkeen siirrytään Runeberginkadun ja Reijolankadun väliselle osuudelle.

Työt aiheuttavat muutoksia sekä kävelyn, pyöräilyn, joukkoliikenteen että moottoriajoneuvojen reitteihin. Liikennejärjestelyt muuttuvat useaan kertaan töiden edetessä. Kulkureitit opastetaan maastossa mahdollisimman selkeästi.

Rakentamisesta tulee myös melua ja pölyä, vaikka molempia pyritään torjumaan kaikilla keinoilla. Tavoitteena on, että peruskorjaus on valmis vuoden 2025 loppuun mennessä.

Mannerheimintien peruskorjaus kartalla

Lisätiedot

Nimi:
Antti-Juhani Lehtinen

Otsikko:
Projektinjohtaja
Puhelinnumero:
09 3103 8872