Stadsstyrelsen föreslår att projektplan för Kronbergsstrandens servicekvarter godkänns

Stadsstyrelsen sammanträdde den 20 mars och beslutade också föreslå att ett naturskyddsområde inrättas i Nybroparken i Botby och att en projektplan för centraliserade utrymmen för förvaring av avlidna godkänns. Dessutom beslutade stadsstyrelsen inrätta 255 nya tjänster vid fostrans- och utbildningssektorn.
Stadshuset.
Stadshuset. Bild: Sakari Röyskö

Stadsstyrelsen beslutade föreslå att stadsfullmäktige godkänner projektplanen för Kronbergsstrandens servicekvarter. Projektplanen gäller en nybyggnad för Kronbergsstrandens servicekvarter. Nya lokaler behövs i Kronbergsstranden för småbarnpedagogiken, den grundläggande utbildningen samt ungdoms- och idrottstjänsterna. Byggkostnaderna får uppgå till högst cirka 69 miljoner euro exklusive mervärdesskatt. Projektplanen går vidare till beslut i stadsfullmäktige.

Stadsstyrelsen beslutade även föreslå att Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) inrättar ett naturskyddsområde i Nybroparken i Botby och att fullmäktige godkänner en projektplan för centraliserade utrymmen för förvaring av avlidna som byggs vid Malms begravningsplats.

Stadsstyrelsen beslutade dessutom inrätta 255 nya tjänster vid fostrans- och utbildningssektorn.