Helsingfors berättar om utgångspunkter för budgetförhandlingarna 2024

Budgetförhandlingarna mellan de partier som ingår i stadsstyrelsen förs under oktober månad. Helsingfors berättar om utgångspunkter för budgetförhandlingarna 2024 den 23 oktober kl. 13-14. Man kan följa med presskonferensen i direktsändning på Helsingforskanalen.
Budgetförhandlingarna mellan de partier som ingår i stadsstyrelsen förs under oktober månad. Bild: Paavo Jantunen
Budgetförhandlingarna mellan de partier som ingår i stadsstyrelsen förs under oktober månad. Bild: Paavo Jantunen

Budgetchef Pia Ojavuo presenterar stadens ekonomiska omvärld och går igenom det material som har förelagts stadens budgetförhandlare. Dessutom berättar borgmästare Juhana Vartiainen om inledningen av förhandlingarna.

Vid presskonferensen presenteras de principer för beredning som fastställts i Helsingfors stadsstrategi och som har använts för att utarbeta en sammanjämkad kalkyl för budgeten 2024. Vid presskonferensen presenteras en genomgång av den kalkyl och de uppgifter som sammanställdes för kalkylen, vilka används i stadens budgetförhandlingar.

Staden publicerar ett pressmeddelande och det material som behandlas på webbplatsen hel.fi efter presskonferensen.

Budgetförhandlingarna mellan de partier som ingår i stadsstyrelsen förs under oktober månad och borgmästarens förslag publiceras efter det. Först går förslaget vidare till behandling i stadsstyrelsen i november, varefter stadsfullmäktige fattar beslutet om budgeten.
 

Beredningen av Helsingfors budget framskrider.