Laajasalo

Laajasalo on kaupunginosa viheralueiden ja meren äärellä. Saarella on pitkä historia ja vahva oma identiteettinsä. Laajasalo kasvaa, kehittyy ja saa uuden keskustayhteyden – vehreys säilyy ja merellisyys korostuu.
 

Laajasalon kanava

Tällä sivulla

Laajasalo alueena

Laajasaloon rakennetaan uusia, laadukkaita asuntoja, liikenneyhteyksiä ja palveluja. Laajasalossa asutaan kerrostaloissa, rivitaloissa ja omakotitaloissa. Kaikkialta pääsee helposti rannoille ja viheralueille.
Uusi arkkitehtuuri antaa modernin ja laadukkaan ilmeen pääkaduille ja Yliskylään Laajasalon keskustaan. 2020-luvulla uusia koteja rakennetaan pääasiassa pikaraitiotien ja pääkatujen varrelle Koirasaarentielle, Ilomäentielle, Reposalmentielle ja Laajasalontielle.
Laajasalossa on asemakaavoja eri vaiheissaan. Yliskylänlahdelle ja Laajasalontien pohjoisosaan rakentuu Yliskylän uusi merellinen alue 2030-luvulla.

Laajasaloa halkova moottorikatu Laajasalontie muuttuu kaikki liikennemuodot huomioivaksi puistokaduksi. Kadun varteen tulee uusia asuntoja ja palveluja.
Laajasalontien uudistus

Laajasalontien keskiosa
Kuva: Sofie Jokinen

Kaavat ja suunnitelmat

Asemakaavoissa määritetään alueen maankäyttö, minne rakennamme esimerkiksi asuntoja, toimistoja ja puistoja tai missä kulkevat kadut ja muut väylät.

Laajasalon suunnitelmat kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tutustu Laajasalon suunnitelmiin ja hankkeisiin

3 hanketta
Havainnekuva Laajasalontiestä.

Laajasalontien uudistus

Liikenneyhteydet

Laajasalosta kulkuyhteys Helsingin keskustaan on bussilla ja metrolla sekä tulevaisuudessa nopeasti, 15–20 minuutissa, pikaraitiotiellä. Kruunusilloille tulee kevyen liikenteen kaistat ja Laajasaloon on suunniteltu baanan jatke, pitkä yhtenäinen pyörätie.

Palvelut

Laajasalo ja Yliskylä saavat kasvun myötä uusia palveluita ja nykyisiä palveluita kehitetään yhdessä asukkaiden kanssa. Tutustu palveluihin alla olevan kartan avulla.

Laajasalon palvelut palvelukartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Uutiset

Yhteystiedot

Nimi
Kati Kiyancicek

Titteli
Projektinjohtaja
Kuvaus
Kaupunginkanslia, Laajasalon aluerakentaminen

Nimi
Mikko Ahola

Titteli
Projekti-insinööri
Kuvaus
Kaupunginkanslia, Laajasalon aluerakentaminen

Nimi
Elina Ahdeoja

Titteli
Projekti-insinööri
Kuvaus
Kaupunginkanslia, Laajasalon aluerakentaminen