Hyppää pääsisältöön

Laajasalo

Laajasalo on kaupunginosa viheralueiden ja meren äärellä. Saarella on pitkä historia ja vahva oma identiteettinsä. Laajasalo kasvaa, kehittyy ja saa uuden keskustayhteyden – vehreys säilyy ja merellisyys korostuu.
 

Laajasalon kanava

Tällä sivulla

Laajasalo alueena

Laajasaloon rakennetaan uusia, laadukkaita asuntoja, liikenneyhteyksiä ja palveluja. Laajasalossa asutaan kerrostaloissa, rivitaloissa ja omakotitaloissa. Kaikkialta pääsee helposti rannoille ja viheralueille.
Uusi arkkitehtuuri antaa modernin ja laadukkaan ilmeen pääkaduille ja Yliskylään Laajasalon keskustaan. 2020-luvulla uusia koteja rakennetaan pääasiassa pikaraitiotien ja pääkatujen varrelle Koirasaarentielle, Ilomäentielle, Reposalmentielle ja Laajasalontielle.
Laajasalossa on asemakaavoja eri vaiheissaan. Yliskylänlahdelle ja Laajasalontien pohjoisosaan rakentuu Yliskylän uusi merellinen alue 2030-luvulla.

Laajasaloa halkova moottorikatu Laajasalontie muuttuu kaikki liikennemuodot huomioivaksi puistokaduksi. Kadun varteen tulee uusia asuntoja ja palveluja.
Laajasalontien uudistus

Laajasalontien keskiosa
Kuva: Sofie Jokinen
Sulje

Kaavat ja suunnitelmat

Asemakaavoissa määritetään alueen maankäyttö, minne rakennamme esimerkiksi asuntoja, toimistoja ja puistoja tai missä kulkevat kadut ja muut väylät.

Liikenneyhteydet

Laajasalosta kulkuyhteys Helsingin keskustaan on bussilla ja metrolla sekä tulevaisuudessa nopeasti, 15–20 minuutissa, pikaraitiotiellä. Kruunusilloille tulee kevyen liikenteen kaistat ja Laajasaloon on suunniteltu baanan jatke, pitkä yhtenäinen pyörätie.

Palvelut

Laajasalo ja Yliskylä saavat kasvun myötä uusia palveluita ja nykyisiä palveluita kehitetään yhdessä asukkaiden kanssa. Tutustu palveluihin alla olevan kartan avulla.

Yhteystiedot

 

 

Nimi:
Mikko Ahola

Otsikko:
projekti-insinööri
Puhelinnumero:
09 310 25756
Sähköposti:
mikko.ahola@hel.fi
Kuvaus:
Kaupunginkanslia, Laajasalon aluerakentaminen

Nimi:
Elina Ahdeoja

Otsikko:
projekti-insinööri
Puhelinnumero:
09 310 37059
Sähköposti:
elina.ahdeoja@hel.fi