Hyppää pääsisältöön

Haaga

Haaga on viihtyisä puutarhamainen kaupunginosa, joka sijoittuu monen keskeisen raideyhteyden ympärille. Tuleva Läntisen bulevardikaupungin alue alkaa Haagassa liikenneympyrän ympäristöstä ja päättyy Kaupintiehen.

Isonnevan uusi asuinalue

Tällä sivulla

Haaga alueena

Lähivuosien suunnitelmat ovat tuomassa uusia asuntoja ja palveluita eri puolille Haagaa, eniten tulevan Läntisen bulevardikaupungin alueelle. Alueelle tavoitellaan jopa 1 800 uutta asukasta vuoteen 2030 mennessä.

Kehittyvä Haaga tarjoaa keskeisen sijaintinsa ja erinomaisten kulkuyhteyksiensä ansiosta upeita mahdollisuuksia liiketoiminnan harjoittamiselle. Kaavamuutokset mahdollistavat liike- ja toimitilojen rakentamisen esimerkiksi Haagan liikenneympyrän läheisyyteen. Katso lisää tietoa Helsingin kaupungin liiketoimintamahdollisuuksista Yrityksille-sivulta.

Rakentaminen

Huopalahden aseman lähelle, Orapihlajatielle ja Paatsamantielle rakennetaan asuntoja 600 uudelle asukkaalle.
Steniuksen kenttätoimintojen siirtyessä Haaganpuiston alueelle kentälle on kaavoitettu asuntoja 350 uudelle asukkaalle.

Hopeatien ympäristöön suunnitellaan ikäihmisten palveluasumista ja avopalveluja tarjoava seniorikeskus. Lisäksi uusi asemakaava mahdollistaa uusien asuinkerrostalojen rakentamisen huonokuntoisten vanhainkoti- ja asuinrakennusten tilalle. Kerrostaloasukkaiden määrä kasvaa noin 200 asukkaalla ja palvelu- ja erityisasumisen asukaspaikat lisääntyvät noin 300 paikalla nykytilanteeseen verrattuna.

Ensimmäisessä vaiheessa suunnitellaan Haagan liikenneympyrän korvaavia uusia liikennejärjestelyjä sekä uusia korttelialueita niiden ympärillä. Uuden sosiaali- ja terveyspalvelujen yksikön sijoittumista alueelle tutkitaan. Osalle Vihdintietä ja Huopalahdentietä laaditaan katualuetta koskeva kaava, ja uudelle sähköasemalle osoitetaan tontti ja katuyhteys.
Länsi-Haagaan suunnitellaan asuinkortteleita, palveluja, katuja, puistoja ja virkistysyhteyksiä. Bulevardin varteen ja etenkin pikaraitiotien pysäkin ympäristöön osoitetaan liiketiloja. Päiväkoti sijoittuu puiston viereen. Asemakaavoitus käynnistyi vuonna 2021.
Valimon asemanseudulle suunnitellaan korkeatasoista joukkoliikenteen vaihtopaikkaa. Tulevaisuudessa alueelle muodostuu monipuolinen keskus, jossa työpaikkojen ja liiketilan rakentumisen lisäksi myös asutaan ja vietetään vapaa-aikaa. Vihdintien bulevardikaupungin tehokkaimmin rakennetut korttelit sijoittuvat juuri Valimon aseman ympäristöön. 
 

Kaavat ja suunnitelmat

Asemakaavoissa määritetään alueen maankäyttö, minne rakennamme esimerkiksi asuntoja, toimistoja ja puistoja tai missä kulkevat kadut ja muut väylät.

Avaa kartta uuteen ikkunaan

Liikenneyhteydet

Tulevaisuudessa pikaraitiotie kulkee Helsingin keskustasta Munkkiniemen, Haagan ja Lassilan kautta Kannelmäkeen. Reitin varrella voi vaihtaa esimerkiksi Raide-Jokeriin Haagan ympyrässä tai lähijuniin Valimon ja Pohjois-Haagan asemilla.
Huopalahdentie ja Vihdintie muuttuvat urbaaneiksi bulevardikaduiksi. Niitä pitkin on hyvä kulkea kävellen tai pyöräillen, ja autoliikenteelle on kaksi ajokaistaa suuntaansa. Uusi korkeatasoinen pyöräilybaana yhdistää alueen Huopalahden asemaan.
Vuonna 2024 aloittaa liikennöinnin Raide-Jokeri, jonka reitti kulkee Haagan ympyrän läpi. Raide-Jokeri parantaa poikittaisliikennettä Espoon Keilaniemestä Helsingin Itäkeskukseen, ja se palvelee myös Läntisen Bulevardikaupungin asukkaita.

Grafiikka Raide-Jokerin asukasmääristä
Kuva: Valve

Palvelut

Alla olevan kartan avulla voit tutustua tarkemmin alueen palveluihin. 

Yhteystiedot

Nimi:
Lotta Suominen

Otsikko:
projektinjohtaja, Raide-Jokerin aluerakentamisprojekti
Puhelinnumero:
09 310 38510
Sähköposti:
lotta.suominen@hel.fi
Kuvaus:
Haagan aluerakentaminen

Nimi:
Linda Toivonen

Otsikko:
projekti-insinööri, Raide-Jokerin aluerakentamisprojekti
Puhelinnumero:
09 310 27945
Sähköposti:
linda.toivonen@hel.fi

Nimi:
Max Takala

Otsikko:
projektinjohtaja
Puhelinnumero:
09 310 25916
Sähköposti:
max.takala@hel.fi
Kuvaus:
Läntisen bulevardikaupungin aluerakentamisprojekti