Den stora bassänghallen i Georgsgatans simhall stängs för kakelrenovering

I konditionsbedömningen av simhallen upptäcktes kakel med akuta reparationsbehov. De nödvändiga kakelreparationerna inleds som en försiktighetsåtgärd och simhallens vårsäsong avslutas tidigare än vanligt. Simhallen öppnar åter på hösten. Redan köpta biljetter ersätts till kunderna. Motionskurserna i Georgsgatans simhall fortsätter som vanligt till slutet av vårsäsongen.
Yrjönkadun uimahallin laattakorjauksessa noin 100 vuotta vanhat laatat irrotetaan ja kiinnitetään uudelleen paikoilleen. Bild: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki
Yrjönkadun uimahallin laattakorjauksessa noin 100 vuotta vanhat laatat irrotetaan ja kiinnitetään uudelleen paikoilleen. Bild: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki

Georgsgatans simhall stängs i vår tidigare än normalt, redan den 1 april 2023, med anledning av kakelrenovering. Runt den stora bassänghallen börjar man som en försiktighetsåtgärd isolera områden redan under fredagen den 24 mars.
Kakelreparationerna inleds genast i april och pågår uppskattningsvis sex veckor. I samband med renoveringen tar man loss simhallens ungefär 100 gamla kakelplattor och fäster dem på nytt. Georgsgatans simhalls stora bassänghall kommer inte att öppnas på nytt före sommaruppehållet, utan först i augusti. 

De ledda motionskurserna på simhallens tredje våning ordnas enligt plan fram till den 30 april. Också beställningsbastun på fjärde våningen kan hyras fram till den 30 april.

Enligt planen ska en omfattande totalrenovering av Georgsgatans simhall inledas 2024. I samband med totalrenoveringen ska simhallens tjänster utvecklas så att de blir ännu mer kundorienterade och miljövänligare – dock med respekt för traditioner och simhallens fina atmosfär.

Redan köpta biljetter ersätts till kunderna

Vi gör återköp av förhandsbiljetter till Georgsgatans simhall som köpts på internet. Giltighetstiden på presentkort förlängs till slutet av 2023. Kunder med månads-, säsongs- eller specialsimkort till Georgsgatans simhall för 2023 ersätts automatiskt för den period som hallen är stängd genom att utöka kortets giltighetstid.