Hoppa till huvudinnehåll

Vinnaren i Magasinstrandens tävling avgörs nästa vecka – följ den direkta sändningen på Helsingforskanalen

Vinnaren av Magasinstrandens internationella kvalitets- och koncepttävling, som startade våren 2021, offentliggörs torsdagen den 24 november 2022. Direktsändningen av tillställningen kan följas på Helsingforskanalen från klockan 16.
Eteläsatama
Bild: Helsinki Partners / Kari Ylitalo

En tillställning för offentliggörandet av vinnaren i Magasinstrandens kvalitets- och koncepttävling ordnas för de tävlande och media i Helsingfors stadshus den 24 november. Stadsborna kan följa den engelskspråkiga tillställningen i direktsändning på Helsingforskanalen från klockan 16. En inspelning av tillställningen kan ses i efterhand även textad på finska och svenska.

Program från klockan 16

•  Inledningsord
    Helsingfors stad borgmästare Juhana Vartiainen, ordförande för tävlingsjuryn

•  Presentation av tävlingsförslagen
    Kees Christiaanse, Professor Emeritus, arkitekt

•   Prisutdelning
    borgmästare Juhana Vartiainen

•   Vinnaren har ordet

Tillställningen leds av Helsingfors stads designchef Hanna Harris.

Den 12 maj 2021 startade Helsingfors stad en tävling för att hitta en partner för utvecklandet och genomförandet av Magasinstranden i Södra hamnen. I fortsättningen utvecklas Magasinstranden som en del av promenadcentrumet och strandstråket längs Helsingfors stränder samt som platsen för det nya arkitekturs- och designmuseet.

Tävlingen var en tudelad kvalitets- och koncepttävling för inhemska och internationella aktörer inom bygg- och fastighetsbranschen. Av de nio tävlingsförslagen i tävlingens första skede valde man ut de fyra bästa tävlingsförslagen till tävlingens andra skede: Ahti, Boardwalk, Makasiinipromenadi och Saaret.