Hoppa till huvudinnehåll

Stadsfullmäktiges frågestunder tolkas till teckenspråk

I år tolkas stadsfullmäktiges frågestunder till finskt teckenspråk. Under åren 2020–2022 gjordes två försök med tolkning, och utifrån dem har Helsingfors stad beslutat tolka alla fem frågestunder i år till teckenspråk.
Kaupunginvaltuuston istuntosali.
Bild: Paavo Jantunen

Den första frågestunden ordnas onsdagen den 1 februari. Tolkningen av frågestunderna till teckenspråk förbättrar tillgängligheten i Helsingforskanalens sändningar av fullmäktigesammanträdena. 

Den 1 februari behandlas Sirpa Asko-Seljavaaras fråga om att tillfälligt öppna Tavastvägen för bilar medan byggena i Hagnäs pågår, Ozan Yanars fråga om bedömningen av behovet av undervisning i finska som andra språk och Nora Grotenfelts fråga om möjligheterna att genomföra de förslag till förbättringar av förhållandena inom småbarnspedagogiken som samlades in vid demonstrationen STOP VaKava leikki.

Dessutom behandlar fullmäktige bl.a. ändringar av projektplanen för Dals samsjukhus och en höjning av projektets maximipris samt en detaljplaneändring för Broända i Nordsjö. 

Fullmäktigesammanträdet börjar klockan 18. Sammanträdet kan följas i direktsändning på Helsingforskanalen, där man också kan se tolkningen till finskt teckenspråk.