Kaupunginvaltuuston kyselytunnit tulkataan viittomakielelle

Kaupunginvaltuuston kyselytunnit tulkataan tänä vuonna suomalaiselle viittomakielelle. Tulkkaamista pilotoitiin vuosina 2020–2022 kaksi kertaa, ja kokeilun perusteella Helsinki on päättänyt välittää tämän vuoden kaikki viisi kyselytuntia myös viittomakielellä.
Kaupunginvaltuuston istuntosali.
Kuva: Paavo Jantunen

Kyselytunneista ensimmäinen järjestetään keskiviikkona 1. helmikuuta. Kyselytuntien tulkkaaminen viittomakielelle parantaa valtuustolähetysten saavutettavuutta Helsinki-kanavalla. 

Kyselytunnin aiheina ovat Sirpa Asko-Seljavaaran kysymys Hämeentien väliaikaisesta avaamisesta autoille Hakaniemen rakennustöiden ajaksi, Ozan Yanarin kysymys S2-kielen opetuksen tarpeen arvioinnista ja Nora Grotenfeltin kysymys STOP VaKava leikki -mielenilmauksen yhteydessä kerättyjen varhaiskasvatuksen olosuhteita parantavien toimenpiteiden toteutusmahdollisuuksista.

Lisäksi valtuusto käsittelee muun muassa Laakson yhteissairaalan hankesuunnitelman muuttamista ja hankkeen enimmäishinnan korottamista sekä Vuosaaren Broändan asemakaavan muutosta. 

Valtuuston kokous alkaa kello 18. Kokousta voi seurata Helsinki-kanavalla, josta myös viittomakielinen tulkkaus on nähtävissä.

Vuoden muut viittomakieliset kyselytunnit järjestetään kokouksissa 1.3., 10.5., 16.8. ja 1.11.