Stadsfullmäktige godkände Helsingfors budget för nästa år

Stadsfullmäktige godkände den 23 november Helsingfors budget för nästa år och ekonomiplanen som anvisning för åren 2023–2025.
Helsingin keskusta, ratikoita Rautatieaseman edessä.
Bild: Jussi Hellstén

På grund av reformen av social- och hälsovården samt räddningsväsendet måste Helsingfors i stadens budget och bokföring särredovisa social- och hälsovårdens samt räddningsväsendets ekonomi. Från och med ingången av nästa år utgörs finansieringen av social- och hälsovården och räddningsväsendet av statlig finansiering med allmän täckning samt intäkter från kundavgifter och övriga verksamhetsintäkter.

Helsingfors budget har publicerats här. Ett sammandrag av budgeten har publicerats här.

Fullmäktige behandlade motioner av fullmäktigegrupper och ledamöter

Stadsfullmäktige behandlade dessutom gruppmotioner av fullmäktigegrupper och motioner av ledamöter.

Det fanns fyra gruppmotioner: Samlingspartiets gruppmotion om att stärka beredskapen i en förändrad säkerhetsmiljö, De Grönas gruppmotion om att inrätta rådgivning för äldre vid seniorcentren, Centerns gruppmotion om att förbättra invånarnas möjligheter till att påverka i fråga om kvaliteten och trivseln vid boende och Kristdemokraternas gruppmotion om att förbättra tandvården.

Stadsfullmäktiges sista sammanträde för 2022 hålls onsdagen den 7 december. Sammanträder börjar redan kl. 16.

Stadsfullmäktiges alla beslut kan läsas på sidan med beslutsmeddelanden (på finska). Beslutsmeddelandet kan läsas tills protokollet publiceras. Stadsfullmäktiges protokoll kan läsas här.