Kaupunginvaltuusto hyväksyi Helsingin ensi vuoden talousarvion

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 23. marraskuuta Helsingin ensi vuoden talousarvion ja taloussuunnitelman ohjeellisena vuosille 2023–2025.
Helsingin keskusta, ratikoita Rautatieaseman edessä.
Kuva: Jussi Hellstén

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen takia Helsingin pitää eriyttää sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen talous talousarviossa ja kirjanpidossa. Ensi vuoden alusta sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen rahoitus muodostuu valtiolta saatavasta yleiskatteellisesta rahoituksesta sekä asiakasmaksutuloista ja muista toimintatuotoista.

Helsingin talousarvioon voi tutustua täällä. Talousarviosta on julkaistu myös tiivistelmä.

Valtuusto käsitteli valtuustoryhmien ja valtuutettujen aloitteita

Kaupunginvaltuusto käsitteli lisäksi valtuustoryhmien ryhmäaloitteita ja valtuutettujen aloitteita.

Ryhmäaloitteita oli neljä: kokoomuksen valtuustoryhmän ryhmäaloite varautumisen vahvistamisesta turvallisuusympäristön muuttuessa, vihreän valtuustoryhmän ryhmäaloite ikääntyneiden neuvolatoiminnan perustamisesta seniorikeskuksiin, keskustan valtuustoryhmän ryhmäaloite asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien parantamisesta asumisen laatuun ja viihtyisyyteen liittyen sekä kristillisdemokraattien valtuustoryhmän ryhmäaloite hammashoidon parantamisesta.

Kaupunginvaltuuston vuoden 2022 viimeinen kokous on keskiviikkona 7. joulukuuta. Kokous alkaa jo kello 16.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat kaupunginvaltuuston päätöstiedotteessa. Päätöstiedote on esillä siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat löytyvät esityslistat ja pöytäkirjat -sivulta.