Sommarblomstalko i Björnparken åter den 11 juni

Berghäll får åter blomsterprakt för sommaren när rabatten med över 2 500 plantor i Björnparken planteras. Stadsborna får hjälpa till med planteringen, eftersom en del av blommorna planteras som talkoarbete. Planteringstalkot ordnas tisdagen den 11 juni med start klockan 16. Kom i tid – vi håller på tills alla plantor är planterade.
Björnparkens traditionella planteringstalko har ordnats sedan 1997. Bild: Armi Koskela
Björnparkens traditionella planteringstalko har ordnats sedan 1997. Bild: Armi Koskela

Evenemanget är öppet för alla och passar hela familjen. Utöver plantering av sommarblommor ingår också musik i programmet. Det serveras också små tilltugg och dricka.

Staras trädgårdsmästare ger råd om planteringen så du behöver inte ha tidigare erfarenhet av att plantera sommarblommor. Staden lånar ut planteringsredskap. Det finns också handskar, men om du har egna handskar är det bra att ta med dem.

Du behöver inte anmäla dig i förväg utan det räcker att du kommer på plats. Låt oss tillsammans plantera Helsingfors finaste rabatt med sommarblommor!

Helsingfors stadsmiljösektor ordnar talkot tillsammans med Stara, Berghälls kulturnätverk och Berghälls församling. Björnparkens traditionella planteringstalko har ordnats sedan 1997.