Skolelever och studerande på jullov 23.12–7.1

Fostrans- och utbildningssektorns servicerådgivning svarar på frågor även på mellandagarna under julen.
Jullovet i Helsingfors stads grundskolor och gymnasier börjar på lördagen den 23 december. Bild: Adobe Stock
Jullovet i Helsingfors stads grundskolor och gymnasier börjar på lördagen den 23 december. Bild: Adobe Stock

Jullovet i Helsingfors stads grundskolor och gymnasier börjar på lördagen den 23 december. Eleverna och de studerande återvänder från jullovet på måndagen den 8 januari. De studerande vid det finska yrkes- och vuxeninstitutet Stadin ammatti- ja aikuisopisto har i huvudsak ledigt vecka 52.

– Jag önskar alla elever och studerande ett trevligt och avkopplande lov efter hösten. Välkomna att studera igen efter lovet, säger Satu Järvenkallas, sektorchef för fostrans- och utbildningssektorn i Helsingfors.

Arbetstider och lov

Servicerådgivning på mellandagarna

Fostrans- och utbildningssektorns servicerådgivning är stängd på fredag 22.12. Servicerådgivningen betjänar på mellandagarna under julen 27–29.12 per telefon på numret 09 310 44986, per e-post på adressen koulutusneuvonta@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post) och via responssystemet. Efter nyår, från och med 2.1.2024, erbjuder vi igen service fysiskt på byrån på tisdagar och torsdagar.

Kontaktuppgifter och öppettider för sektorns servicerådgivning

Kundrådgivningen Eduguidance för familjer med ett främmande språk som modersmål är stängd 21–29.12 och betjänar kunder på finska och engelska igen från och med 2.1.2024 på adressen eduguidance@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post). Familjer med en internationell bakgrund kan om de så vill även boka en telefontid per e-post.

Småbarnspedagogikens servicehandledning

Telefontjänsten för småbarnspedagogikens servicehandledning betjänar er på svenska på tisdagar klockan 9–12. På finska betjänar vi er måndag till fredag klockan 9–11 under perioden 18. till 29.12.2023. 
På svenska betjänar vi er under denna period tisdagen den 19.12 klockan 9–11. Den svenska telefonservicen håller stängt 2.1.

I frågor gällande Asti kan du ta kontakt med numret 09 310 88 800 måndag till fredag klockan 8–18.

Mer information om servicehandledningen

Enheten för klientavgifter inom småbarnspedagogik betjänar via e-post på varhaiskasvatus.maksut@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post) eller per telefon på 09 310 8600 (växel). Telefontjänsten har öppet måndag-fredag klockan 9–11.

För praktiska frågor i samband med inledning av småbarnspedagogiken, vänligen kontakta det daghem från vilket platsen är tilldelad er.

Arbis och Työväenopisto

Vårterminens första kurser på Arbis och det finska arbetarinstitutet Työväenopisto startar efter trettondagen. Bekanta dig med kursutbudet och anmäl dig till kurser på Ilmonet(Länk leder till extern tjänst).

Serviceställenas öppettider:
Arbis(Länk leder till extern tjänst)
Työväenopisto(Länk leder till extern tjänst)