Skolbarns teckningar om temat Ukraina visas på stadshuset

Helsingforsiska skolbarns teckningar om temat Ukraina har samlats i ett videocollage som visas för publiken. Besökarna och skolbarnen är välkomna att bekanta sig med verket på stadshusets evenemangstorg måndagen den 21 och tisdagen den 22 november samt måndagen den 19 och onsdagen den 21 december klockan 9–16 (huvudingång, Norra Esplanaden 11–13). Collaget visas dessutom fram till slutet av året de tider då det inte ordnas andra tillställningar i lokalen.
Ukraina-aiheisia piirustuksia kaupungintalolla
Bild: Timo Tuovinen

Helsingfors ställde fram hälsningsboken ”We Stand With Ukraine” i centrumbiblioteket Ode i augusti. I boken som riktar sig till det ukrainska folket fick invånarna skriva sina hälsningar under en månad. Samtidigt gjordes det i helsingforsiska skolor teckningar om temat Ukraina. Hälsningsboken och skolbarnens teckningar överlämnades till Ukrainas ambassadör Olga Dibrova i september.

Också videoverket har överlämnats till Ukrainas ambassadör som en symbol för Helsingforsbornas kontinuerliga stöd. Barnens teckningar har ett stort symboliskt värde, och i dem kan man känna ljus och värme i den svåra situationen.

Videocollage kan även ses på Helsingforskanalen(Länk leder till extern tjänst).