Koululaisten Ukraina-aiheisia piirustuksia esillä kaupungintalolla

Helsinkiläisten koululaisten Ukraina-aiheisista piirustuksista on koottu videokollaasi, joka on esillä yleisölle. Vierailijat ja koululaiset ovat tervetulleita tutustumaan teokseen kaupungintalon tapahtumatorille maanantaina 21. ja tiistaina 22. marraskuuta sekä maanantaina 19. ja keskiviikkona 21. joulukuuta kello 9–16 välisenä aikana (sisäänkäynti pääovista, Pohjoisesplanadi 11–13). Kollaasi on lisäksi esillä vuoden loppuun asti silloin, kun tilassa ei ole muita tapahtumia.
Ukraina-aiheisia piirustuksia kaupungintalolla
Kuva: Timo Tuovinen

Helsinki avasi elokuussa keskustakirjasto Oodissa Ukrainan kansalle kohdennetun ”We Stand With Ukraine” -tervehdyskirjan, johon asukkaat saivat jättää viestejään kuukauden ajan. Samaan aikaan helsinkiläisissä kouluissa piirrettiin Ukraina-aiheisia kuvia. Tervehdyskirja ja koululaisten piirustukset luovutettiin Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrovalle syyskuussa. 

Myös videoteos on luovutettu Ukrainan suurlähettiläälle osoituksena helsinkiläisten katkeamattomasta tuesta. Lasten piirtämien kuvien symbolinen merkitys on suuri ja niissä on aistittavissa valoa ja lämpöä vaikeassa tilanteessa.

Videoteos on katsottavissa myös Helsinki-kanavalla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).