Hoppa till innehållet

Aktuellt om Ukraina

Helsingfors stad upprätthåller denna webbplats om situationen i Ukraina på finska, svenska och engelska. Vi publicerar även nyheter på ukrainska och ryska. På denna sida sammanställer vi information som är relevant i sammanhanget: vi publicerar stadens egna nyheter och serviceinformation och vi tillhandahåller länkar till andra myndigheter och aktörer inom offentlig förvaltning som är relevanta.

Helsingfors stad fördömer kraftigt det krig som Ryssland startat mot Ukraina och stöder ukrainarna tillsammans med EU. EU har för första gången aktiverat direktivet om tillfälligt skydd för att hjälpa flyktingar från Ukraina. Helsingfors stöder Ukraina i den humanitära krisen bland annat genom ekonomiskt bistånd och erbjuder människor som flyr från kriget i Ukraina stöd och hjälp genom stadens social- och hälsovårdstjänster.

Ett hot riktas inte mot Finland eller Helsingfors. Men även här blir människor upprörda av krigstillståndet, de chockerande nyheterna och innehållet på sociala medier om händelserna i Ukraina. Staden informerar både ukrainare och stadens invånare om situationen, eftersom både efterfrågan på information är stor liksom viljan att hjälpa.

Новини Гельсінкі українською мовою

Ukraina nyheter05.12.2022 11:24

Stöd för dig som kommer från Ukraina till Helsingfors

Vid behov får du stöd och hjälp i Helsingfors med social- och hälsovårdstjänster.

Fostran och utbildning för nyanlända från Ukraina

Helsingfors stad önskar alla varmt välkomna till småbarnspedagogiken och skolan.

Husdjur från Ukraina ska medicineras efter ankomst

Hundar, katter och tamillrar kan bära på sjukdomar som kan överföras till människor, varför det är viktigt att medicinera dem senast i Finland.