Säsongsbokningen av ungdomslokaler öppen i april

Helsingfors stads ungdomstjänster har lokaler som lämpar sig för många användningsändamål och som man gratis kan boka för regelbunden verksamhet för unga. Säsongsbokningen börjar torsdagen den 4 april och upphör tisdagen den 30 april 2024.
Kaksi nuorta henkilöä tekemässä pullataikinaa nuorisotalon tiloissa.
Bild: Maija Astikainen

Runt om i staden finns många olika lokaler i samband med ungdomsgårdarna som organisationer, föreningar och andra aktörer avgiftsfritt kan boka för verksamhet som pågår i minst tre månader. Också oregistrerade grupper kan boka lokaler för organisations- och medborgarverksamhet. Staden har ett mångsidigt utbud av lokaler för olika aktiviteter och sammankomster för hobbygrupper från idrottshallar till bandlokaler och från hantverksverkstäder till teaterlokaler.

Säsongsbokningen av ungdomstjänsternas lokaler för säsongen 2024–2025 (12.8.2024 – 1.6.2025) börjar torsdagen den 4 april 2024 och upphör tisdagen den 30 april 2024 kl. 16.00. Fyll i den elektroniska ansökan för säsongsbokningar på tjänsten Varaamo(Länk leder till extern tjänst)

Bekanta dig med ansökningsanvisningarna innan du lämnar in en elektronisk ansökan. Ansökningsanvisningarna hittar du här.  Ungdomstjänsternas personal ger gärna mer information om de lokaler som kan bokas och hjälper med frågor som gäller ansökan. Ungdomsgårdarnas kontaktuppgifter hittar du på webbplatsen Nuorten.hel.fi(Länk leder till extern tjänst) 

Varaamo

Varaamo är Helsingfors stads digitala lokalbokningstjänst där stadsborna och sammanslutningarna kan boka stadens lokaler och utrustning för egen användning. Gå till Varaamo (Länk leder till extern tjänst)

Varaamo har förnyats helt. Den nya tjänsten Varaamo finns tills vidare på adressen tilavaraus.hel.fi/sv(Länk leder till extern tjänst). Den gamla bekanta adressen varaamo.hel.fi tas i bruk på nytt när övergången till det nya bokningssystemet är klar. Den nya tjänsten Varaamo kräver inloggning med stark identifiering, med till exempel bankkoder. I samband med inloggningen skapar du en Helsingforsprofil, om du inte redan har en sådan.