Läsåret går mot sitt slut – lyckönskningar till alla som tagit student- eller yrkesexamen!

Läsåret 2023–2024 är snart bakom oss och ett välförtjänt sommarlov väntar. Ett nytt läsår börjar åter i augusti.
Kaksi nuorta kävelee kesäisessä Suomenlinnassa
Bild: Julia Kivelä / Helsinki Partners

I Helsingfors slutar läsåret i de svensk- och finskspråkiga skolorna och gymnasierna på lördagen den 1 juni och samma dag firas även de nya studenterna. Förskoleundervisningens verksamhetsår slutar på fredagen den 31 maj.

– Jag vill tacka alla för det här verksamhetsårets uthållighet och bedrifter. Det är samtidigt grunden för tro och hopp inför framtiden, säger Niclas Grönholm, direktör för svenska servicehelheten.

För Tölö gymnasiums vuxenlinje är vårens sista studiedag torsdagen den 30 maj, medan vårterminen vid det finska vuxengymnasiet Konepajan aikuislukio slutar på fredagen den 31 maj.

Examensfesten vid det finska yrkes- och vuxeninstitutet Stadin ammatti- ja aikuisopisto (Stadin AO) hålls på fredagen den 7 juni. Inom Hux-utbildningen firas examensfesten på fredagen den 31 maj.

Namnen på de nya studenterna har publicerats

Sammanlagt 2 037 studenter utexamineras från Helsingfors stads gymnasier i vår. Från Stadin AO är det möjligt att utexamineras under hela året; i vår utexamineras cirka 2 600 studerande.

Helsingfors stads gymnasier har publicerat namnen på de nya studenterna på sina webbsidor,  med undantag av de studenter som har förbjudit publicering av sitt namn.

Servicerådgivning på sommaren

Servicerådgivningen för fostran och utbildning betjänar som normalt mån.–fre. kl. 10–12 och 13–15 per telefon, per e-post och via responssystemet, samt tis. och tors. kl. 10–12 och 13–15 på servicestället på Verkstadsgatan 8.

I juli är servicestället stängt, men vi betjänar per telefon, per e-post och via responssystemet mån.–fre. kl. 10–12 och 13–15. I början av augusti återgår vår service till det normala.

Det nya läsåret börjar i augusti

Efter sommarlovet inleds skolarbetet vid stadens svensk- och finskspråkiga grundskolor och gymnasier på torsdagen den 8 augusti. Tölö gymnasiums vuxenlinje inleder höstterminen på måndagen den 26 augusti, medan Konepajan aikuislukio börjar på måndagen den 5 augusti.

Studierna för de studerande som antagits till Stadin AO i den gemensamma ansökan och i vårens kontinuerliga ansökan inleds på tisdagen den 6 augusti. Inom Hux-utbildningen börjar de studerande på torsdagen den 8 augusti. Gamla studerande fortsätter sina studier i enlighet med sin personliga utvecklingsplan för kunnandet.

Vid Stadin AO är det möjligt att studera fullt ut under hela sommaren. Sommarundervisning erbjuds 1.7–26.7.2024 på verksamhetsstället på Hattulavägen.