Lukuvuosi päättyy – onnea kaikille valmistuneille!

Lukuvuosi 2023–2024 on pian takana ja ansaittu kesäloma edessä. Tuleva lukuvuosi alkaa jälleen elokuussa.
Kaksi nuorta kävelee kesäisessä Suomenlinnassa
Kuva: Julia Kivelä / Helsinki Partners

Helsingissä lukuvuosi päättyy suomen- ja ruotsinkielisissä kouluissa ja lukioissa lauantaina 1. kesäkuuta, ja uusia ylioppilaita juhlitaan samana päivänä. Esiopetuksen toimintavuosi päättyy perjantaina 31. toukokuuta.

– Suurenmoiset onnittelut kaikille ylioppilaaksi ja ammattiin valmistuville sekä jälleen yhden lukuvuoden taaksensa jättäville lapsille ja nuorille esiopetuksessamme, perusopetuksessamme ja toisella asteella. Toivotan teille kaikille antoisaa ja rentouttavaa kesälomaa perheidenne ja ystävienne kanssa, sanoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas.

Helsingin aikuislukion kevätlukukausi päättyy perjantaina 31. toukokuuta. Tölö gymnasiumin ruotsinkielisen aikuislukion viimeinen opiskelupäivä on torstai 30. toukokuuta. Stadin ammatti- ja aikuisopiston valmistujaisjuhlaa vietetään perjantaina 7. kesäkuuta. TUVA-koulutuksen valmistujaisjuhlaa vietetään perjantaina 31. toukokuuta.

Uusien ylioppilaiden nimet julki

Helsingin kaupungin lukioista valmistuu tänä keväänä yhteensä 2 037 ylioppilasta. Stadin ammatti- ja aikuisopistosta eli Stadin AO:sta on mahdollista valmistua koko vuoden ajan. Tämän kevään aikana valmistuvia on noin 2 600.

Helsingin kaupungin lukiot ovat julkaisseet uusien ylioppilaiden nimet verkkosivuillaan. Tiedot julkaistaan ylioppilaista, jotka eivät ole kieltäneet nimensä julkaisua.

Palveluneuvonta kesällä

Kasvatuksen ja koulutuksen palveluneuvonta palvelee kesäkuussa normaalin aikataulun mukaisesti ma-pe klo 10–12 ja 13–15 puhelimitse, sähköpostitse ja palautejärjestelmän kautta sekä ti ja to klo 10–12 ja 13–15 toimistolla osoitteessa Työpajankatu 8.

Heinäkuussa palvelu toimistolla on kiinni, mutta palvelemme puhelimitse, sähköpostitse sekä palautejärjestelmän kautta ma-pe klo 10–12 ja 13–15. Elokuun alusta palvelumme palautuu normaaliin.

Lukuvuosi alkaa elokuussa

Kesäloman jälkeen koulutyö alkaa kaupungin suomen- ja ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 8. elokuuta. Konepajan aikuislukion syyslukukausi alkaa maanantaina 5. elokuuta, ja Tölö gymnasiumin aikuislinja aloittaa maanantaina 26. elokuuta.

Stadin AO:hon yhteishaussa sekä kevään jatkuvassa haussa valittujen opiskelijoiden opinnot alkavat tiistaina 6. elokuuta. TUVA-opiskelijat aloittavat torstaina 8. elokuuta. Opintojaan jatkavien opinnot etenevät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Stadin AO:ssa voi opiskella täysipainoisesti koko kesäkauden. Kesäopetusta tarjotaan ajalla 1.7.–26.7.2024 Hattulantien toimipaikassa.