I januari och februari vaccinerades cirka 9 500 barn vid skolorna

I januari och februari fick cirka 9 500 barn i årskurserna 1–5 den första dosen av coronavirusvaccinet vid skolorna i Helsingfors.
Rokottaja ja rokotettava tyttö keskustelevat.

I januari och februari fick cirka 9 500 barn i årskurserna 1–5 den första dosen av coronavirusvaccinet vid skolorna i Helsingfors.

Sammanlagt finns det cirka 31 000 barn i årskurserna 1–5 i Helsingfors. Alla barn oavsett hemkommun erbjöds vaccinet vid skolorna.

Andra doser av coronavirusvaccinet erbjuds vid skolorna från mitten av mars. Då erbjuds barnen även de första doserna. Ytterligare information om saken kommer senare.

Barnen i årskurserna 1–5 kan även få coronavirusvaccinet på Berghälls och Östergatans familjecenter genom att boka tid. Du kan boka tid för vaccination på koronarokotusaika.fi/sv(Länk leder till extern tjänst) eller genom att ringa, tfn: 09 310 46300 (vardagar kl. 8–16).

”Vi vill göra det så lätt som möjligt för barn och deras vårdnadshavare att hämta vaccinet. Vi har ju redan fått bra feedback på vaccinationsarrangemangen i skolorna”, konstaterar Timo Lukkarinen, chefsläkare för hälsostationerna.

Skolhälsovårdaren tillsammans med hälsovårdspersonalen tar hand om vaccinationerna vid skolorna.

Mer information

Coronavaccination för Helsingforsbor – koronarokotus.hel.fi

Coronavaccination av barn och unga – koronarokotus.hel.fi

THL – Vanliga frågor om coronavaccination av barn och unga(Länk leder till extern tjänst)

Bild: Virpi Velin