Hekas lediga familjebostäder – kontrollera dina sökkriterier

Med Hekas bostadsansökan kan du nu ansöka om lediga familjebostäder på olika håll i Helsingfors.
Hekan kohde osoitteessa Laurinniityntie 14
Bild: Heka Oy

Hyrorna för de lediga bostäderna stämmer inte alltid överens med bostadssökandenas sökkriterier. Bostadssökande blir ofta uteslutna från val av boende för Hekas bostäder genom att i ansökan fastställa alltför stränga kriterier för maximihyra eller annan utrustningsnivå. 

Du kan ansöka om flera familjebostäder med Hekas bostadsansökan. Familjebostäderna söks separat så att bostadssökandena har möjlighet att ansöka om en lämplig bostad. Vi kan endast erbjuda bostadssökanden en bostad som motsvarar de sökkriterier som sökanden angett. Vi kan alltså inte erbjuda dig en bostad vars hyra överstiger den maximihyra som du angett eller vars utrustning, till exempel i fråga om balkong, inte motsvarar dina sökkriterier. Uppdatera vid behov uppgiften om maximihyra i din ansökan så att den motsvarar Hekas nuvarande hyresnivå och granska även de övriga kriterierna. 

Du kan granska Hekas lediga bostäder genom att i ansökan lämna sökkriterierna tomma och klicka på 'Sök lediga bostäder'. Om du fastställer sökkriterier visas i ansökan endast de bostäder som överensstämmer med kriterierna. Observera att om du lägger till en bostad i din ansökan kan vi ändå erbjuda dig en annan bostad som passar dina sökkriterier.

 

Fyll i Hekas bostadsansökan(Länk leder till extern tjänst)

Hyresnivån hos Heka 

Hyrorna för Hekas hyresbostäder varierar beroende på bostadens läge och storlek. Bostädernas genomsnittliga hyror är:

  • Enrumslägenheter i genomsnitt 480 euro, högst 974 euro
  • Tvårumslägenheter i genomsnitt 700 euro, högst 1 205 euro
  • Trerumslägenheter i genomsnitt 950 euro, högst 1 530 euro
  • Fyrarumslägenheter i genomsnitt 1 200 euro, högst 2 002 euro
  • Femrumslägenheter i genomsnitt 1 350 euro, högst 1 830 euro

Till exempel kan en enrumslägenhet i Malmgården kosta 510 euro, en tvårumslägenhet i Östra Böle 795 euro, en trerumslägenhet i Solvik 1 100 euro, en fyrarumslägenhet i Lassas 1 300 euro och en femrumslägenhet i Norra Böle 1 500 euro.