Hekan perheasuntoja haettavana – tarkistathan hakukriteerisi

Hekan asuntohakemuksella on nyt haettavissa perheasuntoja eri puolilta Helsinkiä.
Hekan asuntojen vuokrat nousivat vuoden alusta. Kuvan talo on Lassilassa sijaitseva Laurinniityntie 14. Kuva: Heka Oy
Hekan asuntojen vuokrat nousivat vuoden alusta. Kuvan talo on Lassilassa sijaitseva Laurinniityntie 14. Kuva: Heka Oy

Vapaiden asuntojen vuokrat eivät aina täsmää asunnonhakijoiden hakukriteereihin. Asunnonhakijat usein rajaavat hakemuksensa pois Hekan asuntojen asukasvalinnoista määrittelemällä liian tiukat kriteerit maksimivuokran tai muun varustetason osalta. 

Voit hakea Hekan asuntohakemuksella(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) useampaa perheasuntoa. Nämä on laitettu erikseen haettavaksi, jotta asunnonhakijoilla on mahdollisuus hakea itselleen sopivaa asuntoa. Voimme tarjota asunnonhakijalle vain sellaista asuntoa, joka vastaa hakijan ilmoittamia hakukriteerejä. Emme siis voi tarjota sinulle asuntoa, jonka vuokra on suurempi kuin ilmoittamasi maksimivuokratoive tai varustetarpeet esimerkiksi parvekkeen osalta eivät täyty. Päivitä tarvittaessa hakemuksesi maksimivuokratieto vastaamaan Hekan nykyistä vuokratasoa ja tarkastele myös muita kriteerejä. 

Voit halutessasi katsoa haettavia asuntoja Hekan hakemuksella jättämällä hakukriteerit tyhjäksi ja painamalla 'Hae vapaita asuntoja' -painiketta. Hakukriteerejä asettamalla hakemus näyttää vain ne asunnot, jotka täsmäävät kriteereihin. Huomioithan, että mikäli lisäät hakemuksellesi jonkin asunnon, voidaan sinulle silti tarjota toista asuntoa joka sopii hakukriteereihisi.

Täytä Hekan asuntohakemus(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Vuokrataso Hekalla 

Hekan vuokra-asuntojen vuokrat vaihtelevat asunnon sijainnista ja koostua riippuen. Asuntojen keskivuokrat jakautuvat suurin piirtein seuraavasti:

  • Yksiöt keskimäärin 480 euroa, kalleimmillaan 974 euroa
  • Kaksiot keskimäärin 700 euroa, kalleimmillaan 1205 euroa
  • Kolmiot keskimäärin 950 euroa, kalleimmillaan 1530 euroa
  • Neliöt keskimäärin 1200 euroa, kalleimmillaan 2002 euroa
  • Viisiöt keskimäärin 1350 euroa, kalleimmillaan 1830 euroa

Esimerkiksi yksiö Malminkartanossa voi maksaa 510 euroa, kaksio Itä-Pasilassa 795 euroa, kolmio Aurinkolahdessa 1 100 euroa, neliö Lassilassa 1 300 euroa, viisiö Pohjois-Pasilassa 1 500 euroa.