Följ hur förslagen genomförs på webbplatsen OmaStadi.hel.fi

I OmaStadis omröstning förra oktober valdes 75 förslag som staden ska genomföra. Beredningen har redan startat inom stadens sektorer.
Kuvassa on kolme piirroshahmoa, joista yksi ottaa ryhmästä kännykkäkuvan.

I OmaStadis omröstning förra oktober valdes 75 förslag som staden ska genomföra. Beredningen har redan startat inom stadens sektorer. Under våren uppdateras informationen om förslagen och då kommer det att finnas närmare information om tidtabellerna på webbplatsen OmaStadi.

OmaStadis förslag blir färdiga enligt en egen tidtabell. Under våren uppdateras informationen om förslagen och då kommer det att finnas närmare information om tidtabellerna på webbplatsen OmaStadi(Länk leder till extern tjänst). I samband med varje förslag publiceras också annan aktuell information om till exempel växelverkan.

Vissa förslag preciseras ännu tillsammans med stadsbor, bland annat med hjälp av kommentering på nätet. För andra förslag kommer man att ordna eventuella tillfällen för interaktion.

Stadsmiljösektorn genomför majoriteten av förslagen, drygt 60 förslag. Beredningen av förslag framskrider i god takt.
– Det stora antalet projekt var en glad överraskning, och därför genomförs förslagen stegvis under 2022 och 2023, säger projektledare Nina Mouhu vid stadsmiljösektorn.

Förslaget Ambulerande missbruksvård till Centrala området

En av första förslag vars genomförande nyligen har startat är förslaget Ambulerande missbruksvård till Centrala området som ansvaras av social- och hälsovårdsbranschen. Enligt specialplanerare Joonas Munck som ansvarar för projektet inleds verksamheten möjligen på hösten.
– I Centrala området erbjuds förutom stadens tjänster även flera missbrukartjänster av organisationer, och projektet kommer att genomföras i ett brett samarbete med organisationer och nätverk, konstaterar Munck.

Laura Kyntölä, förslagets upphovsman, är glad över att det samlade näst flest röster i Centrala området.
–Jag önskar att förslaget skulle uppmuntra människor att tänka på staden i större utsträckning med beaktande av klienternas och målgruppernas behov, säger Kyntölä.

OmaStadi är Helsingfors sätt att genomföra deltagande budgetering

I OmaStadis omröstning som ordnades förra oktober röstade 47 064 stadsbor, det vill säga 8,1 procent av röstberättigade Helsingforsbor. Tusentals Helsingforsbor deltog förra året tillsammans med stadens experter i utvecklingen av idéer som förbättrar trivseln och funktionaliteten i Helsingfors.

OmaStadi är Helsingfors stads sätt att genomföra deltagande budgetering. Helsingfors använder 8,8 miljoner euro för att förverkliga stadsbornas idéer. Idéerna utvecklas tillsammans till förslag som stadsborna röstar om. Staden förverkligar de förslag som får det största antalet röster.

Läs mer:

OmaStadis uppföljningssida för förslag som genomförs (Länk leder till extern tjänst)

Hitta ditt sätt att delta i och påverka utvecklingen av Helsingfors(Länk leder till extern tjänst)


Ritning: Minna Alanko, Helsingfors stads materialbank.